Mühendislik Hatası mı? Yanlış Malzeme mi?

Mühendislik Hatası mı? Yanlış Malzeme mi?

Karaman Belediyesi tarafından yaptırılan Fuar ve Kongre Merkezi’nde işler uzadı

Elmaşehir Mahallesi’nde yapımı devam eden Fuar ve Kongre Merkezi bodrum, zemin, 1. kat ve teras kattan oluşan; 1500 m2’si fuar alanı olmak üzere toplam 8750 m2 kapalı alana sahip olacak.

20 bin metrekarelik alana inşa edilen Karaman Fuar ve Kongre Merkezi için, Karaman Belediyesi’nden, merkezin 2016 yılı içerisinde hizmete gireceğini açıklanmıştı.

Ancak geçtiğimiz günlerde Karaman’da yoğun bir şekilde etkili olan kar ve kış şartlarından kongre merkezi de nasibini aldı.

Geçtiğimiz temmuz ayında beton blokları kaldıran vincin çarptığı iskelenin çökmesi sonucu 1 işçinin öldüğü, 2 işçinin de yaralandığı kongre merkezinde çökme yaşandı.

Teslimine sayılı günler kala kongre merkezinin bir kısmının çatısı çöktü. Çöken kısımlar yüzünden faaliyete girme süresi uzayan kongre merkezi için şimdi cevap bekleyen 2 soru var;

*Merkezi planlayanlar mühendislik hatası yaparak emniyetli bir yapı kurgulayamadı mı?

*Yüklenici firmanın standartlara uygun malzeme kullanıp kullanmadığı denetlendi mi?

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber