Muhtarlara Çevre Sağlığı Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

Muhtarlara Çevre Sağlığı Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

Karaman merkeze bağlı 4. Grup köy muhtarlarının katıldığı muhtarlar toplantısı Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında gerçekleştirildi.

Karaman merkeze bağlı 4. Grup köy muhtarlarının katıldığı muhtarlar toplantısı Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık, koronavirüs salgınıyla ilgili artışın devam ettiğini ve yeni tedbirlerin alındığını belirttiği konuşmasında ramazan ayı dolayısıyla köylerde toplu iftar, teravih namazı ve toplu faaliyetler yapılmasına müsaade edilmemesi konusunda muhtarlara uyarılarda bulundu. 

Vali Işık, Karamanın vaka sayısına göre ülke sıralamasında çok kötü durumda olmadığını fakat İngiliz mutantının hızlı bir yayılımının olduğunu belirterek buna bağlı bir artışın olduğunu ve tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından sıkı bir şekilde uymaya devam edilmesinin önem arz ettiğini ifade etti.
Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun’un koronavirüs salgınıyla ilgili muhtarlara bilgilendirmelerde bulunmasıyla devam eden toplantıda daha sonra Halk Sağlığı Başkan Yarımcısı Dr. İnanç İkbal Çolakoğlu tarafından 442 Sayılı Köy Kanununa göre muhtarlıkların ve ihtiyar heyetlerinin Çevre Sağlığıyla ilgili görevleri ve sorumlulukları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantının devam eden bölümünde köy muhtarlarına söz vererek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Işık, köy ve köy halkının mevcut sorunlarının çözümü ve taleplerinin karşılanması noktasında ilgili kurum temsilcilerinden gereken çalışmaları yapmalarını istedi. 

Toplantıya katılımlarından ve katkılarından dolayı muhtarlara teşekkür eden Vali Işık, salgın konusunda muhtarlardan daha dikkatli olmaları gerektiğini ve köylerinde salgının yayılımına zemin sağlayacak ortamların oluşmaması noktasında gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.  

14 Nisan 2021 Çarşamba günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen muhtarlar toplantısına Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Oğuzhan, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Evren Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Çayır, Valilik İdare ve Denetim Müdürü Abdullah Şahiner, kurum müdürleri ile Karaman merkeze bağlı 4. Grup köy muhtarları katıldı.

dsc-4946.jpg

dsc-4955.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber