Muratpaşa Belediyesi, Çevreci Komşu Kart Projesiyle "Sıfır Atık" Ödülü Aldı

Muratpaşa Belediyesi, Çevreci Komşu Kart Projesiyle "Sıfır Atık" Ödülü Aldı

Muratpaşa Belediyesi'nin ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart, "Sıfır atık" ödülü aldı.

Muratpaşa Belediyesi'nin ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart, "Sıfır atık" ödülü aldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Muratpaşa Belediyesi'nin Nisan 2016'da iki mahallede pilot çalışma olarak başladığı ve kısa zamanda tüm ilçeye yayılan ödüllü geri dönüşüm projesi Türkiye Belediyeler Birliğince (TBB) düzenlenen Belediyeler İçin Sıfır Atık Fikir Yarışması'ndan da ödülle döndü.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ödülü TBB ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ev sahipliğinde, Ankara'da düzenlenen Sıfır Atık ve Belediyeler Kongre ve Ödül Töreni'nde aldı.

Uysal, Çevreci Komşu Kart projesinin bütün bir şehrin nitelikli atıklarının belli bir ödül sistemi içinde toplanmasıyla ilklerden olduğunu belirtti.

Projeyle cam, kağıt, metal ve plastik gibi nitelikli evsel atıklarının kayıpsız geri dönüşümünü sağladıklarını aktaran Uysal, "Çevreci Komşu Kart ile doğal kaynaklar korunuyor, komşularımız aile ekonomileri için yepyeni bir maddi kaynağa kavuşuyor, belediyemiz de temizlik işleri için ayırdığı bütçeden tasarruf ediyor." ifadelerini kullandı.

Projenin zaman içinde bütün Türkiye'nin ilgisini çektiğine dikkati çeken Uysal, çalışmanın şu anda yaklaşık 30 belediye tarafından uygulandığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber