Muratpaşa Belediyesinin Tarımsal Üretim Çalışmaları

Muratpaşa Belediyesinin Tarımsal Üretim Çalışmaları

Muratpaşa Belediyesi, tarımsal üretim kapsamında buğday ekimini tamamladı.

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi, tarımsal üretim kapsamında buğday ekimini tamamladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde tarımsal faaliyetler devam ediyor.

Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle nisanda ekilen mısırların ekimde hasadı gerçekleştirilirken, 12 bin 700 kilogramı bulan ürün un haline getirilip, ilçe sakinleriyle paylaşıldı.

Mısırın ardından yaklaşık 35 bin nüfusuyla kentin en kalabalık mahallelerinden Güzeloba'nın Yamansaz bölgesinde 45 dönüm alanda buğday tarımına başlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ekim öncesi alanı traktörlerle sürdü, taşları temizledi, gübreledi. Toprağın ilk yağmurlarla ıslanmasının ardından başlayan tohum ekim çalışmaları sona erdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, "Pandemi sürecinde alacağımız önlemlerden biri de gıda üretimine önem vermek ve olabildiğince mevcut olanaklar içerisinde üretim yapmak. Muratpaşa'da bunu gerçekleştiriyor, ürettiğimiz ürünleri komşularımızla paylaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber