Mut Kayısı Festivalinde Renkli Görüntüler

Mut Kayısı Festivalinde Renkli Görüntüler

Mersin'in Mut ilçesinde 57'incisi düzenlenen Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, renkli görüntülere sahne oluyor.

Mersin'in Mut ilçesinde 57'incisi düzenlenen Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali, Mut halk oyunları gösterisiyle başladı. Festivalde bereketli olması için dilek havuzuna kayısı döküldü.

Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda gerçekleştirilen festivalin açılış törenine, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, çevre ilçe belediye başkanları, mülki amirler, davetliler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, "57'incisini düzenlediğimiz Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali bizim adımıza her yönden önemli. Neden mi çünkü Karacaoğlan var. Neden mi hepimizin evine ekmek götüreceği kayısı var. Bizde bu geleneği devam ettiriyoruz. Önemli olan bu festivallerimizin birlik beraberliğimize katkı sağlaması" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ise Mut'un sofralık kayısısının iyi tanıtılmadığını belirterek, "Mut Türkiye'nin kayısı üretiminin yüzde 85'ini karşılayan tek ilçe. Tanıtımı için elimden geleni yapacağım" dedi.

Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de, "Türkiye'de sofralık kayısının yüzde 85'ini üreten Mut ilçemizdir. Yıllık 150 bin ton üretim miktarıyla ülkemizde birinci sırada bulunmaktadır. Mersinimizin cennet köşesi Mutumuz mikro klima yapısıyla ülkemizde kayısının en erken hasat edildiği üretim merkezidir. Rusya ve Ortadoğu pazarı başta olmak üzere ihracat kanallarımız açıktır. Hamdolsun bu sene ürünümüzün oluşan fiyatı üreticimizin yüzünü güldürmüştür. İlçemiz kayısının yanında erik, incir ve zeytinin de önemli üretim merkezlerinden biridir" dedi.

Konuşmaların ardından 10 yarışmacıdan oluşan kayısı yeme yarışmasını kazanan kişiye çeyrek altın ödülünü Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz verdi. Bolluk bereketin olacağı ve suyla beraber bahçede kayısının daha bol olacağı inancıyla protokol üyeleri dilek havuzuna kayısı döktü.

Latif Doğan ve Merve Özbey konser verdi.

Musa Eroğlu Sevgi Parkında sahneye çıkan Latif Doğan, söylediği birbirinden güzel türküleriyle Mutlulara müzik ziyafeti verdi.

Latif Doğan'dan sonra unutulmaz bir gece yaşatan Merve Özbey, sevilen şarkılarını vatandaşlarla birlikte söyledi. Yaklaşık iki saat sahnede kalan sanatçı, dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Konsere yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, cep telefonlarının ışıklarını yakarak şarkılara eşlik etti.

Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, gece sonunda Latif Doğan ve Merve Özbey'e çiçek ve kayısı takdim etti.

Kayısıyı çok sevdiğini söyleyen Latif Doğan, sahnede kayısı yedi.

Mut'ta konser vermekten dolayı büyük mutluluk yaşadığını ifade eden Merve Özbey ise, "O kadar konser verdim sizler kadar coşkulu kalabalığa rastlamadım" dedi.

Mut Kayısı Festivalinde Renkli Görüntüler

Mut Kayısı Festivalinde Renkli Görüntüler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber