Neü 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi Ve Fuarı Başlıyor

Neü 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi Ve Fuarı Başlıyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin düzenlediği, diş hekimliği alanında en güncel ve yenilikçi yaklaşımların ele alınacağı...

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin düzenlediği, diş hekimliği alanında en güncel ve yenilikçi yaklaşımların ele alınacağı "Necmettin Erbakan Üniversitesi 3. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi ve Fuarı", 24-26 Mayıs 2022 tarihlerinde Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, kongrede alanında deneyimli akademisyenler ve seçkin konuşmacılar tarafından diş hekimliğinde Periodontoloji, Endodonti, Protetik Diş Tedavisi, Ağız Diş ve Çene Cerrahisi, Restoratif Diş Tedavisi, Ortodonti, Pedodonti ve Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi alanlarında güncel ve yenilikçi yaklaşımların ele alınacağını kaydetti. Fakülte yönetimi olarak yapılan her çalışmada en kaliteliyi aradıklarını vurgulayan Dekan Tunçdemir, "Bu anlamda ses getirecek bir kongrenin altına imza atmak adına en iyisini düşündük, planladık. Alanında uzman ulusal ve uluslararası camiada isim yapmış, mesleki tecrübesini ve en güncel gelişmeleri bizlere anlatacak olan 44 hocamızı kongremize davet ettik. Mesleğin duayeni hocalarımız, çeşitli konularda katılımcılara eğitimler verecek. Fuar ve sergi alanı hazırlığını yaptığımız kongremiz boyunca workshoplar, kurslar, konferanslar, paneller gerçekleştirilerek mesleğimizdeki son gelişmeler ele alınacak. Bu anlamda dolu dolu geçecek 3 gün bizleri bekliyor" dedi.

Kongreye katılım için bin 300 kişinin kayıt gerçekleştirdiğini aktaran Tunçdemir, "Diş hekimliği kongreleri için bu rakamlar çok yüksek. Bunun nedeni de, en iyisini gerçekleştirmek için gösterdiğimiz çabayı gören meslektaşlarımızın bize olan ilgisi. Gerçekleştireceğimiz kongre, 2022 yılında ikincisini düzenlediğimiz ve adından söz ettiren kongrenin eksikleri giderilmiş, onun üstüne konulmuş dört dörtlük bir versiyonu olacak" şeklinde konuştu.

Düzenlenen kongrenin akademik açıdan önemli bir yeri olduğunu ve seçilen bildirilerin ulusal ve uluslararası dört farklı yayın seçeneğinde değerlendirileceğini kaydeden Tunçdemir, bu tür programlarla sürekli olarak öğrenci ve akademisyenlerin mesleki gelişimini arttırmayı hedeflediklerini belirterek halka en üst seviyede ağız ve diş sağlığı hizmetini en son teknolojilerle sunabilmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber