Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin'in Mevlid Kandili Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin'in Mevlid Kandili Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Mevlid Kandili dolasıyla mesaj yayınladı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Mevlid Kandili dolasıyla mesaj yayımladı.

Başkan Emrah Özdemir mesajında, Hz. Muhammed'in dünyayı teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni, birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Hz. Muhammed'in bütün insanlık için bir yol gösterici, ilahi bir nur ve sönmeyen bir kandil olduğunu vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:

"Onun doğumu, insanlık tarihinin en önemli hadiselerinden biridir. Çünkü yüce Allah onu bütün alemlere rahmet olarak göndermiştir. İslam dini bir ahlak dini olarak insanlığı kurtuluşa ve hidayete davet etmektedir. İslam dini ile alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz. Mevlid Kandili'nin ülkemize ve İslam alemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum."

Milletvekili Selim Gültekin ise insanlığa rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in doğumuyla dünyaya nurlu bir güneş olduğunu aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"O, Allah'ın insanların arasından seçtiği, güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyet, insanların en hayırlısı, doğruluk timsaliydi. Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, tüm İslam aleminin, milletimizin ve hemşehrilerimin Mevlid Kandili'ni tebrik ediyorum."dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber