Niğde Belediye Başkanı Özdemir, 3 Yıllık Faaliyetlerini Anlattı

Niğde Belediye Başkanı Özdemir, 3 Yıllık Faaliyetlerini Anlattı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, görev yaptığı 3 yılı ve Niğde Kalesi Bölgesi Koruma ve Yenileme Projesi ile ilgili Danıştay 6. Dairenin aldığı kararı değerlendirdi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, belediye ek hizmet binasında düzenlediği basın toplantısında, Akkaya Barajı'nın yakınına yaklaşık 180 milyon liralık İleri Biyolojik Arıtma Tesisi yaptıklarını anımsattı.

Kurdukları 2,7 megavatlık güneş enerji santraliyle tesisin elektriğinin karşıladığını belirten Özdemir, "Göreve geldiğimizden itibaren 74 yeni araç aldık. Şehit Ömer Halisdemir Meydanı düzenlemesinde sona geldik. 3 yılda 3 üst geçidi şehrimize kazandırdık. Yeni sanayi sitemize 400 dükkan kazandırdık. Bu güne kadar 115 milyon lira borç ödedik. Gelirimizi yüzde 114 artırdık." ifadelerini kullandı.

Daha sonra basın mensuplarıyla Niğde Kalesi bölgesine giden Özdemir, son günlerde bu bölgeyle ilgili projenin durdurulduğu, iptal edildiği şeklinde söylemlerde bulunulduğunu aktardı.

Proje kapsamında bölgede yıkımın devam ettiğini dile getiren Özdemir, "Kale projemiz hala devam ediyor, projemizde herhangi bir durma söz konusu değil. Son günlerde konuşulan Danıştay'ın aldığı karar ise sadece 11 parselin kamulaştırılmasıyla alakalı, onun dışında projemiz hız kesmeden devam ediyor." dedi.

Bugüne kadar yıkılan, yıkılacak olan veya yıkımı devam eden binaların tamamının tapusunun belediyeye ait olduğunu, hiçbir vatandaşın gayrimenkulünün rızası olmadan yıkılmadığını belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Danıştay bu kararı alırken 'projenin ve kamu yararının olmadığını' söylemiş. İlerleyen süreçte bu 11 parselle alakalı bu karardan dönülecektir ama diğer taraflarda hiçbir sıkıntımız yok. Bu projeyi kimse engelleyemeyecek. Niğde Kalesi kentin kalbi. Turizm anlamında ve Niğde tarihini gelecek nesillere aktarma konusunda Niğde'nin kaderini değiştirecek bir proje. O yüzden çok önemli. Bunu kimse engelleyemeyecek, bütün gücümüzle gerçekleştireceğiz. Tabii ki kimsenin de gönlünü kırmadan. Anlaşması, uzlaşması olmayan hiçbir vatandaşımızın evine dokunmadık. Korunmasına gerek duyulmayan ömrünü tamamlamış evlerin yıkımı gerçekleşti ve alandaki hak sahiplerinin yüzde 80'iyle zaten uzlaştık."

Özdemir, yıkım işinin başında Müze Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve belediye görevlileri ile arkeologların bulunduğunu vurgulayarak, kontrolsüz şekilde kimsenin kafasına göre yıkım yapmadığının altının çizdi.

Niğde Belediye Başkanı Özdemir, 3 Yıllık Faaliyetlerini Anlattı

Niğde Belediye Başkanı Özdemir, 3 Yıllık Faaliyetlerini Anlattı

Niğde Belediye Başkanı Özdemir, 3 Yıllık Faaliyetlerini Anlattı

Niğde Belediye Başkanı Özdemir, 3 Yıllık Faaliyetlerini Anlattı

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber