Niğde Belediye Başkanı Özdemir’den ’Dünya Kitap Severler Günü’ Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Özdemir’den ’Dünya Kitap Severler Günü’ Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İlhanlı Mahallesi'ne de bir kütüphane açarak Gençlik Merkezi ve Kadın Yaşam Alanı olarak hizmet vermesini sağlayacaklarını da ifade etti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir "9 Ağustos Dünya Kitapseverler Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, kentin dört bir yanını kütüphanelerle donatmak için başlattıkları çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini söyledi.

Kayabaşı Kütüphanesini mart ayında hizmete sunduklarını, belediye binası önündeki Merkez Kütüphane inşaatının ise büyük oranda tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Özdemir, kısa süre içinde toplamda 5 kütüphaneyi şehre kazandıracaklarının müjdesini verdi. Niğde'yi büyük bir kütüphaneye dönüştürmeyi hedeflediklerini ifade eden Belediye Başkanı Özdemir, çocuklara ve gençlere kitap sevgisini aşılamak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmelerine katkı sağlamak amacıyla, kentin farklı noktalarına yeni nesil kütüphaneler kazandırmak için çalışma başlattıklarını anlattı. Geçtiğimiz yıl KOP Bölge İdaresi Başkanlığı ile birlikte Özbelde Mevkiindeki Kızılelma Parkı'na "Çocuk Kütüphanesi" kazandırdıklarını söyleyen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; Mart ayında, Kayabaşı Mahallesi'nde Niğde Belediyesi ek hizmet binasının giriş katında yeni nesil bir kütüphaneyi hizmete sunduklarını hatırlattı. Niğde Belediye binasının önünde temelini attıkları "Merkez Kütüphane" inşaatının hızla devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentin göbeğinde 24 saat hizmet verecek olan bu kütüphanenin Gençlik Merkezi şeklinde gençlere ve kitapseverlere hizmet sunacağını, burada gençlere yiyecek ve içecek ikram edileceğini kaydetti. Perşembe Pazarının içindeki 162 yıl önce inşa edilen tarihi Rum Kilisesi'ni de kütüphaneye dönüştürmek için başlattıkları çalışmalarda belirli bir aşamaya geldiklerini açıklayan Başkan Özdemir, Hüdavent Hatun Parkındaki eski düğün salonunu da "Çocuk ve Bebek Kütüphanesi" olarak hizmete sunmak için çalışma başlattıklarını vurguladı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İlhanlı Mahallesi'ne de bir kütüphane açarak Gençlik Merkezi ve Kadın Yaşam Alanı olarak hizmet vermesini sağlayacaklarını da ifade etti. Başkan Emrah Özdemir; "9 Ağustos Dünya Kitapseverler Günü'ndeki mesajında kitapların; eğitim hayatımızın en önemli unsurları arasında yer aldığını belirterek; "Kitaplar aynı zamanda, bilimin ve sanatın temel taşlarını oluşturur. Kitaplar, insanların dünyaya farklı bir pencereden bakmalarını sağlar. Bu yüzden, kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak ve vatandaşlarımızın kültürel birikimlerini artırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. 9 Ağustos Dünya Kitapseverler Günü'nde, Niğde'yi büyük bir kütüphaneye dönüştürdüğümüzü gururla söyleyebilirim. Çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamak için şehrin dört bir yanını kütüphanelerle donatıyoruz. Onları kötü alışkanlıklardan kurtarmak, boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmek için yeni nesil kütüphaneler yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Özdemir’den ’dünya Kitap Severler Günü’ Mesajı

Niğde Belediye Başkanı Özdemir’den ’dünya Kitap Severler Günü’ Mesajı

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber