Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'ten 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde milletvekilleri Selim Gültekin ve Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde milletvekilleri Selim Gültekin ve Ömer Fethi Gürer, Belediye Başkanı Emrah Özdemir ve Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yılmaz Şimşek, mesajında, Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923'te kurtuluş mücadelesi sonrası ülkenin yeniden inşası için attığı en önemli adım olan cumhuriyetin ilanının 97.yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, bağımsızlık ve egemenlik uğrunda kenetlenen Türk milletinin, imkansızlıklara rağmen kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden ülkesini işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir mücadele verdiğine vurgu yapan Şimşek, şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, istiklal mücadelesinde kazandığı büyük zaferin ardından,Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan cumhuriyet, hürriyeti ve bağımsızlığı vazgeçilmez bir karakter olarak benimseyen aziz Türk milletince, en uygun yönetim biçimi olarak ortaya konulmuş ve yediden yetmişe herkes tarafından kısa sürede benimsenmiştir. Başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin ise mesajında, "Cumhuriyetimizin 97. yılını kutlamanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Kurtuluş Savaşı'nda milletimizin her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen gösterdiği destansı direnişinin sonucu olarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti, tarihimizin çok önemli bir dönüm noktasıdır. Cumhuriyet, şanlı tarihimizdeki yeniden dirilişin adıdır." ifadelerini kullandı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923 tarihinde karakterinde bağımsızlık olan bir milletin, vatan sevgisi, özgürlük ve demokrasi aşkına hiçbir gücün engel olamayacağını dünyaya gösterdiğini vurguladı.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir de Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük bir inanç, cesaret ve fedakarlıkla cumhuriyeti kurduğuna işaret ederek, "Aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kanını, canını ortaya koyarak kazandığı bu Milli Mücadele'nin yıl dönümünde büyük bir mutluluğu milletçe paylaşmaktayız. Kahramanlık destanlarının yazılarak, kazanıldığı Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak en önemli vazifemizdir." değerlendirmesinde bulundu.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar da mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, milletimizin birliğine ve dirliğine karşı yapılan her türlü saldırıda tek vücut olmayı başarmış olan Türk milleti, geçmişte ve son olarak 15 Temmuz'da olduğu gibi hainlere ders verecek kudrete ve beraberliğe her daim sahiptir. Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı, gazilerimizi ve vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

CHP İl Başkan Erhan Adem ve İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun da yayımladıkları mesajlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber