Niğde'de "Bir Kitap da Senden Olsun Kütüphaneler Hayat Bulsun" Kampanyası

Niğde'de "Bir Kitap da Senden Olsun Kütüphaneler Hayat Bulsun" Kampanyası

"Bir Kitap da Senden Olsun Kütüphaneler Hayat Bulsun" sloganı ile yürütülen kitap toplama kampanyası devam ediyor.

Niğde Milli Eğitim İl Müdürlüğü ARGE birimi tarafından "Bir Kitap da Senden Olsun Kütüphaneler Hayat Bulsun" sloganı ile yürütülen kitap toplama kampanyasına Niğde Valisi Yılmaz Şimşek destek verdi. 19 Mayıs Ortaokulunda gerçekleştirilen programda sıfır atık kütüphanesini ziyaret eden Şimşek, kendi kitaplığından derlediği kitapları kampanya kapsamında bağışladı. 

 "Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı kampanya sonrası İlimizde  kütüphanesiz okul ve kurum kalmadı. Toplam 364 okul ve kurumumuz kütüphaneye kavuştu.  Açtığımız kütüphaneleri daha da zenginleştirmek amacıyla bu kampanyayı başlattık. Ben de kütüphanemde olan 100 kitabı bu kütüphanemize bağışladım. Tüm Niğdelilere çağrıda bulunuyorum, 'Gelin evinizdeki ihtiyacınız olmayan kitapları, kütüphanelerimize bağışlayın. Yine hayırseverlerimiz yeni kitaplar alıp bağışlayabilirler. Bu şekilde kütüphanelerimizi zenginleştirelim ve çocuklarımızı daha çok kitapla buluşturalım.' Sadece Niğdeliler için söylemiyorum, bu kampanyamızı duyan herkesi destek olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise: " Bu kampanyaya başlamadan önce ilimizde öğrenci başına düşen kitap sayısı 3,7 idi. 8 Şubat'ta başlayan kampanyayla kütüphanelerimize 82 bin kitap kazandırarak öğrenci başına düşen kitap sayısını 8'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi. 

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

s4.jpg

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber