Niğde'de Dünya Gıda Günü Etkinliği Düzenlendi

Niğde'de Dünya Gıda Günü Etkinliği Düzenlendi

Niğde'de Dünya Gıda Günü dolayısıyla köy okulundaki öğrencilere elma ve meyve suyu ikram edildi.

Niğde'de Dünya Gıda Günü dolayısıyla köy okulundaki öğrencilere elma ve meyve suyu ikram edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Kaynarca İlkokulunu ziyaret ederek öğrencilere elma ve meyve suyu ikram etti.

Baş, yaptığı açıklamada, gıda güvencesi kapsamında gıdaya yeterli ve dengeli ulaşmanın tek başına yeterli olmadığını söyledi.

Türkiye'de israfın önlenmesi konusunda son yıllarda toplumun bilinçlendirilmesi, alınan tedbir ve değişikliklerle önemli tasarruf sağlandığını belirten Baş, şunları kaydetti:

"Dünyanın bir tarafında gıdalar çöpe atılırken diğer tarafında ise insanlar açlık nedeniyle ertesi gün hayatta kalıp kalmayacağını bilemiyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından başlatılan 'Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık Projesi' ile gıda israfıyla mücadelede toplumsal bilinci artırmayı hedefliyoruz. Bu konuda İl Müdürlüğü olarak bizler de gıda kaybının ve israfının önüne geçilmesi noktasında tohumdan hasada, hasattan sofraya gıda ürünlerinin her aşamasında uzun soluklu çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber