Niğde'de "Mavi Kod" Tatbikatı

Niğde'de "Mavi Kod" Tatbikatı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlıkta kalite standartları gereği "Mavi Kod" tatbikatı gerçekleştirdi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Başhekimlik idari binası, çocuk hastanesi ve göğüs hastanesi ek binalarında yapılan tatbikatta, senaryo gereği aniden göğüs ağrısı ve nefes darlığı yaşayan hasta için en yakın dâhili telefon üzerinden 2222 aranarak "mavi kod" çağrısı yapıldı. 3 dakika içerisinde olay yerine ulaşan mavi kod ekibi, mavi kod veren kişiden hasta ile ilgili bilgi alarak, hastayı acil servise nakletmek için harekete geçti. Çok telaşlı olan hasta yakınına ise sağlık personeli tarafından hastaya yapılan müdahaleler hakkında bilgi verilerek sakinleşmesi sağlandı.

Yapılan tatbikatla ilgili açıklama yapan Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Yakup Çetinkaya, "Bugün hastanemizde "Mavi Kod" tatbikatı gerçekleştirilmiştir. Mavi kod hastanelerde uygulanan ve yaşamı tehdit altında olan bireylere acil yaşam desteği sağlamak için uygulanan bir acil durum kodudur. Hastane içinde hasta ya da hasta yakınlarının tıbbi destek gerektiği zamanlarda bu durumu ilk fark eden sağlık görevlisi, 2222 nolu mavi kod numarasını arayarak acil çağrı yapar. Mavi kodda görevli ekipler, en fazla 3 dakika içinde olay yerine ulaşarak hastaya gerekli tıbbi yardımı sağlayarak, ekip başı olan doktorun uygun gördüğü yerde hayati desteğin devamı için hastanın güvenli transportunu gerçekleştirir. Bugün yaptığımız Mavi Kod tatbikatı ile mavi kod uygulama prosedürlerinin işleyişi ile ilgili durumu yerinde değerlendirmiş olduk. Tatbikatı planlayan kalite koordinatörümüze ve görev yapan tüm personellerimize teşekkür ederim" dedi.

Hastanede "mavi Kod" Tatbikatı

Hastanede "mavi Kod" Tatbikatı

Hastanede "mavi Kod" Tatbikatı

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber