Niğde’de Mutlu Aile İnşası Engeller Ve Önlemler Paneli Düzenlendi

Niğde’de Mutlu Aile İnşası Engeller Ve Önlemler Paneli Düzenlendi

Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Niğde Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen "Mutlu Aile İnşası Engeller ve Önlemler" konulu panel...

Niğde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Niğde Müftülüğü iş birliğinde düzenlenen "Mutlu Aile İnşası Engeller ve Önlemler" konulu panel Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Nalan Gördeles Beşer'in moderatörlüğünde gerçekleşen panele Doç. Dr. Muhittin Öztürk, Doç. Dr. Aslıhan Nakipoğlu, Psikolog Büşra Erdal ve Zeliha Zor konuşmacı olarak katıldı. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele katılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu üniversite olarak sosyal temalı meselelerde her zaman işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Uslu; "Bu yıl içerisinde aile temalı üçüncü etkinliği üniversitemiz ev sahipliğinde düzenliyor olmaktan mutluyuz. Üniversiteler toplumsal sorunlara odaklanan ve bu meselelere bilimsel yaklaşımlar geliştirilen kurumlar. Özellikle bölgemizdeki sosyal meselelerle ilgili paydaşlarımızla her türlü işbirliğine açığız. Bugün de yine kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerimizle iş birliği içerisinde düzenlediğimiz aile temalı bir etkinliğimizde bir araya geldik. Mutlu aile inşasını ve bu süreçteki engeller ile alınması gereken önlemleri ele alacağımız bu panelin tertip edilmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olmayı kendisine vizyon edinen bir üniversite olarak çağrımızı bir kez daha yineliyorum" diye konuştu. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin, "Güçlü Aile, Sağlıklı Toplum" anlayışını esas aldığını belirten Rektör Uslu; "Anadolu'nun yükseköğretim ve bilimde parlayan yıldızı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi; başta tüm bölgemizin ve ülkemizin sosyal meselelerine çözüm odaklı bilimsel yaklaşımlar geliştiren bir yükseköğretim kurumudur. Bu çerçevede Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'miz başta olmak üzere tüm akademik birimlerimizle her türlü iş birliğine bütün imkanlarımızla açığız" ifadelerine yer verdi. Rektör Prof. Hasan Uslu'nun konuşmasının ardından Mutlu Aile İnşası Engeller ve Önlemler Paneli; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhittin Öztürk'ün konuşması ile devam etti.

Öztürk yaptığı konuşmada; "Bir fizikçi için atom, biyolog için hücre ne demekse toplum için de aile odur. Ailede oluşabilecek en küçük hasar temel mekanizmayı olduğu gibi bozacaktır. O yüzden ailenin inşası ve sağlıklı olması toplumlar ve milletler için son derece önemlidir" dedi.

Niğde’de Mutlu Aile İnşası Engeller Ve Önlemler Paneli Düzenlendi

Niğde’de Mutlu Aile İnşası Engeller Ve Önlemler Paneli Düzenlendi

Niğde’de Mutlu Aile İnşası Engeller Ve Önlemler Paneli Düzenlendi

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber