Niğde’de Necip Fazıl Kısakürek Şiirleri Yankılanacak

Niğde’de Necip Fazıl Kısakürek Şiirleri Yankılanacak

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40. yıl dönümünde, Niğde Belediyesi'nin düzenleyeceği programla anılacak.

Necip Fazıl Kısakürek, vefatının 40. yıl dönümünde, Niğde Belediyesi'nin düzenleyeceği programla anılacak.

Unutulmaz eserlerini miras bırakan Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in, kendi şiirleriyle anılacağı program 20 Eylül Çarşamba günü saat 20.00'de Şehit Ömer Halisdemir Meydanı'nda başlayacak. "Türkiye Yüzyılı Marşı"nın bestecisi Yücel Arzen ve orkestrasının sahne alacağı programda, üstadın bestelenmiş eserleri de seslendirilecek. "Sakarya Türküsü", "Dayan Kalbim", "Ayrılık Vakti", "Beklenen", "Geceye Şiir", "Kaldırımlar", "Gölgeler" gibi onlarca eseriyle kültür hayatımızda önemli bir yer edinen Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerinin yankılanacağı etkinliğe, vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilecek.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Türk edebiyatında önemli bir yer edinen ve ülkemize unutulmaz eserler bırakan Necip Fazıl Kısakürek'in kendi şiirleriyle anılacağı programa tüm vatandaşları davet ederek, "Türkiye Yüzyılı Marşı'nın bestecisi Yücel Arzen ve orkestrasının sahne alacağı programda, Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i, aramızdan ayrılışının 40. yılında hep birlikte yad edelim" çağrısında bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Niğde Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber