Niğde'de Trafik Polisleri Yeni Kıyafetlerini Giydi

Niğde'de Trafik Polisleri Yeni Kıyafetlerini Giydi

Emniyet Genel Müdürlüğünce (EGM) tanıtılan yeni kıyafetleri trafik polisleri giymeye başladı.

Niğde Emniyet Genel Müdürlüğünce (EGM) tanıtılan yeni kıyafetleri trafik polisleri giymeye başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 24 Ocak'ta Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme Toplantısı'nda tanıtımını yaptığı yeni kıyafetleri, trafik polisleri giyerek göreve başladı.

Görünürlüğü yüksek olan yeni kıyafetler teknolojik gelişmeler, iklim koşulları ve görev şartları dikkate alınarak, görevlilerin olaylara rahat, hareket kısıtlaması olmadan ve etkili şekilde müdahalesine imkan sağlayacak şekilde tasarlandı.

Yazlık ve kışlık olarak tasarlanan kıyafetlerin açık renkli ve fosfor oranının arttırılmasıyla sürücü ve yayalar, trafik polislerini daha rahat görebilecek. Su geçirmez özelliğe sahip olan kıyafetler, trafik polislerini eksi 30 dereceye kadar soğuktan koruyabilecek.

İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde yeni kıyafetleri giyerek gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Türkiye genelinde trafik birimlerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tanıtımını yaptığı yeni kıyafetleri giyerek göreve başladığını söyledi.

Trafik polisi ve sürücülere kıyafetlerin hayırlı olmasını dileyen Cebeloğlu, şunları kaydetti:

"Hedeflerimizden birisi kara yollarındaki yaralanmalı ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek. Bunun da temel yolu kara yolu üzerindeki denetimlerle birlikte personelimizin görünürlülüğünün artırılması. Daha önce trafik personelimiz, kıyafetler üzerine fosforlu yelek giyiyorlardı. Yeni kıyafetlerle fosforlu yeleğe ihtiyaç kalmayacak. Yeni kıyafetler, gündüz ve gece sürücüler tarafından net bir şekilde görülebilecek şekilde tasarlandı. Hem personelimizin can güvenliği hem de sürücülerin personelimizi fark etmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması açısında arzu ettiğimiz görünürlülüğü sağlamak bakımından bu elbiseler, önemli bir faktör olarak trafik birimlerimizin hayatında yer alacak."

Niğde'de Trafik Polisleri Yeni Kıyafetlerini Giydi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber