Niğde'de Yatırımlar Konuşuldu

Niğde'de Yatırımlar Konuşuldu

Niğde'de devam eden yatırımları görüşmek üzere Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kültür Merkezinde İl Koordinasyon Kurulunun 3. toplantısı Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda, 01 Ocak 2020 ile 30 Haziran 2020 tarihleri arasında yer alan yatırımların gerçekleşme durumu, önceki toplantıda alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmalar ve Niğde'nin sosyo-ekonomik sorun ve ihtiyaçları değerlendirildi.

Toplantıya Vali Yılmaz Şimşek’in yanı sıra, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, bölge müdürleri, belde belediye başkanları, ilgili kurum müdürleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz Şimşek; "Bildiğiniz üzere İl Koordinasyon Kurulu Toplantılarında genel olarak İlimizde devam eden yatırımları değerlendiriyoruz. Bu yatırımlardan aksayan ve koordine gerektiren hususlar var mı? bunu ele alıyoruz. Amacımız, İlimizde devam eden yatırımların bir an önce planlanan şekilde bitirilmesi ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulmasıdır" dedi.

Konuşmasının devamında Şimşek, "Yatırımcı bölge ve il kuruluşlarınca gönderilen raporlara göre 30 Haziran 2020 itibariyle İlimizde;

İl Özel İdaresi, genel bütçeye dâhil kuruluşlar ve belediye başkanlıklarınca yürütülen toplam 185 proje bulunmaktadır. Bu projelerden; 54’ü tarım, 47’si kamu hizmetleri, 46’sı ulaştırma, 21’i eğitim, 8’i kültür-turizm, 7’si sağlık, 2’si enerji sektörüne aittir.

İlimizde yürütülmekte olan 185 projenin toplam değeri 4 milyar 318 milyon 587 bin 20 TL’dir. Bu projeler için toplam 582 milyon 547 bin 104 TL ödenek ayrılmış olup, bu ödeneğin 137 milyon 160 bin 496 TL’si harcanmıştır. Proje tutarına göre dönem içerisinde nakdi gerçekleşme oranı (yıl ödeneğinin ait olduğu yıl harcamasına oranı) % 24’tür’’ ifadelerine yer verdi.

Yılmaz Şimşek’in açılış konuşmasının ardından devam eden toplantı, yatırımcı kurumların bölge müdürleri ile kurum müdürlerinin sunumlarının ardından soru ve cevaplar ile sona erdi.

Niğde Valiliği

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber