Nitelikli Yayıncılar Yetiştiren “Yayıncılık Yaz Okulu” Başladı

Nitelikli Yayıncılar Yetiştiren “Yayıncılık Yaz Okulu” Başladı

"Kültür ve Turizm Bakanlığı İş Birliğiyle Konya'da Düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu Başladı"

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) iş birliğiyle Konya'da 2'ncisi düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu'nun açılış programı gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından mesleki hayatlarına yayıncılık sektöründe devam etmek isteyen gençlerin yer aldığı program bir hafta sürecek.

Sosyal İnovasyon Ajansı yürütücülüğünde düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu ile yayıncılık alanının ve bu alandaki mesleklerin, gençlerin kariyer planlamalarının bir parçası haline getirilmesi hedefliyor. Konya Taş Bina Konferans Salonu'nda gerçekleşen törende ilk olarak kürsüye gelen Sosyal İnovasyon Ajansı Direktörü Ali Güney, ajansın çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

"Türkiye, yayıncılık alanında dünyada ilk 10'da yer alıyor"

Türkiye'de yayıncılık sektörünün önemli bir yeri olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, "Perakende pazar büyüklüğü ve basılan başlık sayısı bakımından Türkiye, dünyada ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Bu başarının sürdürülebilir olması için en önemli etkenlerden biri yayıncılık sektöründe nitelikli istihdamı sağlamak. Son yıllarda Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü olarak üzerinde durduğumuz önemli noktalardan birisi de yayıncılık sektöründe nitelikli insan kaynağı. Bu yüzden Yayıncılık Yaz Okulu'nu düzenliyoruz. "Neden Konya?" sorusu sıklıkla soruluyor. Çünkü Konya, kültürel altyapısı, tarihi ve yayıncılık alanındaki geçmişiyle bunu fazlasıyla hak eden bir şehrimiz. Ayrıca, hem Konya Büyükşehir Belediyesinin hem de Necmettin Erbakan Üniversitesinin bu konuyla ilgili iştiyakı ve Sosyal İnovasyon Ajansının varlığı da önemli etkenler. Bu vesileyle başta paydaşlar olmak üzere Yayıncılık Yaz Okulu'nda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

"Yayıncılıkta öncü işler ortaya koyuyoruz"

NEÜ Yayınları'nın yayıncılık anlamında önemli işler yaptığını vurgulayan NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, "NEÜ Yayınları, Türkiye'de devlete yük olmayan ve para kazanan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da destekleriyle fuarlara katılan tek üniversite yayınevi. Ayrıca bugün yaptığımız işler itibarıyla uluslararası arenada ciddi ses getirmeye başladı" dedi.

NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, "Kültür ve Turizm Bakanlığımız Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, Konya Büyükşehir Belediyemiz, Üniversitemiz ve şehrimize ve bölgemize değer katan, Konya modeli iş birliğinin en güzel örneklerinden biri Sosyal İnovasyon Ajansımız yürütücülüğünde gerçekleştirdiğimiz Yayıncılık Yaz Okulu programı şehrimiz ve bölgemiz için önemli bir platform oluşturuyor. Üniversitemiz akademik yayıncılıkta öncü işler ortaya koyuyor. Bilimsel yayınlar ve nitelikli araştırma ekosistemi için üniversitemiz yeniliklere imza atıyor. Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğümüz, üniversite yayınevimiz Neü Press bilim dünyamıza nitelikli katkılar sağlıyor. Büyükşehir belediyemiz ile örnek bir iş birliğinde hayata geçirdiğimiz SİA, karar alıcılara, topluma fayda sağlayacak içerikler üretiyor, platformlar oluşturuyor. Bildiğim kadarıyla yaz okulu meyvelerini hızlı veren bir etkinlik oldu. Yaz okulunun ilk mezunları yayıncılık sektörüne katkı sağlayan ürünlerini çıkarmaya başladılar. Bu yılın da hayırlı olmasını diliyorum. Bu faaliyetin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne, Konya Büyükşehir Belediyesine, SİA'ya ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış programı, protokol üyeleri ve bağımsız jüri tarafından seçilen katılımcıların hatıra fotoğrafı çekinmesiyle sona erdi. "Çocuk ve İlk Gençlik Yayıncılığı" temasıyla düzenlenen Yayıncılık Yaz Okulu'nda eğitimler 3 Eylül 2023 tarihine kadar devam edecek.

Nitelikli Yayıncılar Yetiştiren “yayıncılık Yaz Okulu” Başladı

Nitelikli Yayıncılar Yetiştiren “yayıncılık Yaz Okulu” Başladı

Nitelikli Yayıncılar Yetiştiren “yayıncılık Yaz Okulu” Başladı

İlgili Haberler

Kaynak:Konya Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber