Nohutçu Öğrencilere Mesleki ve Akademik Kariyeri Anlattı

Nohutçu Öğrencilere Mesleki ve Akademik Kariyeri Anlattı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Kamu Denetçiliği Öğrenci Toplulukları tarafından ‘Mesleki ve Akademik Kariyer’ konulu söyleşi düzenlendi.

Akademisyen Yazar Prof. Dr. Ahmet Nohutçu’nun konuşmacı olduğu söyleşiye üniversite personelinin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program her iki topluluğun tanıtıcı videolarının izlenmesiyle devam etti. Söyleşinin açılış konuşmasını Topluluk Başkanları Mualla Nur Küçükler ve Zeynep Arslan yaptı.

Prof. Dr. Ahmet Nohutçu söyleşisinde öğrencilere mezun olduktan sonra girecekleri sınavlar hakkında bilgi vererek kariyer planlamaları ile ilgili anlatımda bulundu. Prof. Dr. Nohutçu herkesin hayata dair bir gayesi olduğunu vurgulayarak, “Belli amaçlar doğrultusunda çalışmak mümkün fakat iyi niyetle yapılan çalışma size hayalinizden daha ötesini getirebilir. Ben kaymakamlık hayali kuruyordum, akademisyen oldum. Kaymakam olamadım ama kaymakamlar yetiştiren bir göreve sahip oldum. Bu yüzden çok mutluyum.” dedi.

Öğrencilere kariyerleri ile ilgili hayal kurmaları gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Nohutçu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Başarmak için bir haritaya ihtiyacınız var. Çok çalışmak değil, yeteri kadar ve doğru bir yöntemle çalışmak gerekir. Çok şey bilmek güzeldir fakat kadir kıymet bilmek daha önemlidir. Sorgulayan bir yapıya sahip olun. Sorgulayan zihin ışığı görür ve harekete geçer. Sizler bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak olan gençlersiniz. Çalışmalarınıza şimdiden başlarsanız gerek eğitim yaşantınızda gerekse kariyerinizde hedeflerinize ulaşmak için engelleri bir bir aştığınızı göreceksiniz.”

Söyleşi, Prof. Dr. Nohutçu’nun öğrencilerin sorularını cevaplaması ve kitaplarını imzalamasının ardından sona erdi.

icerik-113.jpg

Nohutçu Öğrencilere Mesleki ve Akademik Kariyeri Anlattı

Nohutçu Öğrencilere Mesleki ve Akademik Kariyeri Anlattı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber