Nur Tatar Dünya Şampiyonu Oldu

Nur Tatar Dünya Şampiyonu Oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi Nur Tatar, dünya şampiyonu oldu.

Güney Kore'de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonasında kadınlar 67 kiloda tatamiye çıkan milli sporcu Nur Tatar, finalde ABD'li Paige McPherson ile karşı karşıya geldi.

Rakibi karşısında ilk raundu 0-0 geçen Nur Tatar, ikinci rauntta ise 2-1'lik skorla geriye düştü.

Son rauntta atak bir mücadele sergileyen Türk sporcu, maçtan 6-4 galip ayrılarak ilk kez dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Milli sporcu, dünya şampiyonluğunun yanı sıra 2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda hanesine 120 puan ekleyerek büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Nur Tatar’ın elde etmiş olduğu başarıdan dolayı kendisini kutlayarak “Öğrencimiz başarısı ile gerek üniversitemizin gerekse ülkemizin gururu olmaya devam ediyor.

Sporcularımızın çeşitli branşlarda elde ettiği başarılar milli sevince ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde yüzümüzü güldürürken, üniversitemiz öğrencisi olan milli sporcularımız bize ayrı bir mutluluk yaşatıyor. Şahsım ve KMÜ ailesi adına öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

nur-tatar-dunya-sampiyonu.ic.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber