O Binaya, İade-i İtibar

O Binaya, İade-i İtibar

Engelli Ve Emekli Dinlenme Evi Düzenlenen Törenle Açıldı

Karaman Belediyesi tarafından engelli ve emekli vatandaşlara hizmet vermek üzere yeniden düzenlenen ve Türk Dili Parkı (Koyunlu Park) içerisinde bulunan "Gönül Gözü Engelli ve Emekli Dinlenme Evi" bugün (03.12.2016) düzenlenen törenle açıldı.

Başkan Kamil Uğurlu zamanında "Gönül Gözü Kahvesi" projesiyle engelli vatandaşlara hizmet vermesi amacıyla elden geçirilen mekan nasıl olduğu bir muamma olan değişiklikle resturanta dönüşmüş, görme engellilerleri anlamak için dizayn edilen karanlık oda depo olmuştu.

Dün yeni düzenleme sonrası yapılan açılış programına Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı İlknur Harani, engelliler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açış konuşmasını yapan Engelli Meclisi Başkanı İlknur Harani, "Belediye Başkanımıza engelli kardeşlerimizin faydalanabileceği bu güzel tesisi Karaman'a kazandırdığı için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven; " Kent Konseyi olarak toplum yararına bir çok projeyi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimize yönelik yaptığımız çalışmalarla toplumun bu konudaki duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz. Yaptığımız tüm çalışmalarda bize destek olan Belediye Başkanımıza ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Karaman Milletvekili Recep Şeker, programda yaptığı konuşmada; "Hükümet olarak hayatın her alanında engelli kardeşlerimizin, daha rahat yaşam sürebilmeleri adına bir çok reformu hayata geçirdik" dedi.

Başkan Çalışkan; " Engelleri Hep Birlikte Aşıyoruz"

Programda konuşan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan şunları kaydetti; " Karaman Belediyesi olarak şehrin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu çalışmaları yaparken toplumumuzu oluşturan tüm dinamikleri göz önünde bulundurarak çalışmalarımıza yön veriyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarını yükseltmek, yaşantılarındaki zorlukları hafifletmek adına, belediye olarak yaptığımız çalışmalarda onları da düşünüyoruz. Engelli ve yaşlı vatandaşlarımız bu park içerisinde açmış olduğumuz Engelli ve Emekli Dinlenme Evinden ücretsiz faydalanabilecekler. Onların yaşamlarını daha kaliteli hale getirmek için tüm engelleri birlikte ortadan kaldırıyoruz. "

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber