Öğrenciler İyilikte Yarışıyor

Öğrenciler İyilikte Yarışıyor

Türkiye’deki tüm İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokullarında uygulanan ‘İyilik Okulu’ projesinin yürütücü ekibi, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin temel insani değerlere, çevrelerine, ülkemize ve dünyaya dair duyarlılıklarını ve sorumluluk bilinçlerini artırmak, bireylerde ve toplumda sivil toplum farkındalığı geliştirerek gönüllülük bilinci oluşturmak, yardımseverlik duyguları ve davranışları geliştirmek, iyiliğin yaygınlaştırılmasını, toplumsal birlikteliğin ve sosyal dokunun güçlendirilmesini sağlamak amacıyla Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları  kapsamında, yapılan projeleri değerlendirmek ve bilgilendirmek için, İyilik Okulu Örnek Uygulamaları, Yarışmaları ve Ödülleri Projesi heyeti İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Din Öğretiminden sorumlu Şube Müdürü Yavuz Candan okullarda yapılan projeleri ve çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunurken Karaman olarak iyilik yarışında birinci olmayı hedeflediklerini ifade etti

“Başkasının derdiyle dertlenen ve iyilikte yarışan bireyler yetiştirmeliyiz”

Proje ekibini yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, bu projenin öğrencilere yardımseverlik, merhamet duygusunun kazandırılması açısından önemli olduğunu vurguladı. Kuntoğlu, “Çocuklarımızı kalplerine, zihinlerine iyiliği, yardımlaşmayı ve dayanışmayı kazandırarak başkasının derdiyle dertlenen ve iyilikte yarışan bireyler olarak yetiştirmeliyiz. Ne diyor Peygamber Efendimiz; Bugün bir cenazeye katıldın mı? Bugün bir hasta ya da akraba ziyaretinde bulundun mu? Yani bizim dinimizde ben ve bencillik yok, biz var,  mazlumlara yardım etmek var. Bu duyguların kazandırılması noktasında uygulanan projelerinden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

“İki konteyner ev, 17 katarakt ameliyatı ve 10 yetim öğrenciye nakdi yardım yaptık”

Karaman İyilik Okulu Projesi Karaman Koordinatörü Mustafa Özer konuya ilişkin yaptığı açıklamada ise; “Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları olarak nakdi olarak Arakanlı kardeşlerimiz için 2 adet konteyner ev, Afrika’daki kardeşlerimiz için ‘ İmam Hatipliler Göz Nuru Oluyor’ projesiyle 17 adet katarakt ameliyatı, ‘Her Sınıfın Yetim Kardeşi Var’ projesi ile de 10 tane yetim kardeşimize nakdi yardımlar yaptık” diye konuştu.

Ziyarette, ÖNDER Karaman Başkanı Mehmet Sarı ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Karaman Eğitim Komisyonu Başkanı Yakup Budak, İmam Hatip Okulu Müdürleri Mehmet Çalışkan, Mehmet Üzüm  ve Alime Kaya’da, hazır bulundu.

Daha önce İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen İyilik Okulu projesi, 07.04.2016 tarihinden itibaren Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Deniz Feneri Derneği arasında imzalanan bu projenin Türkiye’deki bütün imam hatiplerde uygulanması için bir protokol imzalandı. 19.10.2016 tarihinde ise Önder İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği de projeye dâhil oldu.

Öğrenciler İyilikte Yarışıyor

Öğrenciler İyilikte Yarışıyor

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber