Öğrencilere Farklı Bakış Açısı Sunan Proje

Öğrencilere Farklı Bakış Açısı Sunan Proje

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinin ‘Gelin Tanış Olalım, Fen ve Matematiği Eğlenceli Kılalım’ isimli TÜBİTAK projesi kabul edildi.

Yürütücülüğünü Yrd. Doç. Dr. Cihat Abdioğlu’nun yaptığı, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çevik ve Yrd. Doç. Dr. Elif Yılmaz’ın uzman olarak yer aldığı proje 2-6 Ekim 2017 tarihleri arasında uygulanacak.

Projede çeşitli fakültelerden öğretim elemanları ile öğrenciler de eğitmen ve rehber olarak görev alacaklar.

Proje çerçevesinde, Karaman il merkezi ile merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ortaokullarda öğrenim gören, projeye gönüllü olarak katılacak 30 öğrenci seçilerek beş gün boyunca üniversitede ağırlanacak.

Öğrenciler fen, matematik ve doğa bilimlerine yönelik olarak deney, gözlem, arazi çalışmaları, grup çalışmaları, oyun, drama, gezi gibi etkinliklerle zengin öğrenme yöntemlerini deneyimleyecek.

Yaşayarak öğrenmenin temel alındığı proje sayesinde öğrenciler bilimin doğasını tanıyıp doğadaki bilimi keşfederken araştırma kültürleri gelişecek, bilimi yerinde görerek öğrenecek ve yeni bir bakış açısı elde edecekler.

Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Cihat Abdioğlu proje hakkında açıklamalarda bulunarak “Projenin amacı, sosyo-ekonomik açıdan kısıtlı eğitsel imkânlara sahip ve akademik başarısı yüksek 8'inci sınıf öğrencilerinin fen, matematik ve doğa bilimlerine olan ilgi ve farkındalıklarını arttırmaktır." dedi.

Abdioğlu projeye desteklerinden ötürü ise TÜBİTAK, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Proje ile ilgili detaylı bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler www.karamanbilimkampi.org adresini ziyaret edebilirler.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber