Öğretmenlere En Uzun Gecede Astro Bilgi Semineri

Öğretmenlere En Uzun Gecede Astro Bilgi Semineri

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "En Uzun Gecede Astro Bilgi Öğretmen Semineri" gerçekleştirildi

Programda ülkemizin önde gelen gökbilimcileri, ilimizde görev yapan fen bilimleri, fizik ve sınıf öğretmenleri ile bir araya geldi. Eğitimler; sunumlar, gözlemler ve uygulamalı atölye çalışmalarıyla gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Dursun Koçer'in oturum başkanlığında verilen eğitimler, Prof. Dr. Ethem Derman, Prof. Dr. Serdar Evren, Prof. Dr. Zeynel Tunca gibi Türkiye'nin alanında uzman gökbilimcilerin katılımıyla düzenlendi.
İlimizde görev yapan fen bilimleri, sınıf, fizik ve matematik alanlarından oluşan 96 öğretmen, üç gün süren astronomi eğitimine katılarak uzman gökbilimcilerden eğitim alma fırsatı yakaladı.
Program, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt'un açılış konuşmasıyla başladı. Işık kirliliği, gökadalar, yıldızların oluşumu, ötegezegenler, astroid madenciliği ve astrofotoğraf konularındaki eğitimler, sunum,  atölye çalışmaları ve gökyüzü tanıtımları ile devam etti. Yılın en uzun gecesi 21 aralıkta yapılan teleskop gözlemlerinin ardından son gün eğitimleri sonrasında genel değerlendirmelerde bulunuldu.
Hanımefendi Zehra Meral'in de katıldığı program büyük ilgi ve dikkatle izlendi. Program,  İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan tarafından katılımcı öğretmenlere sertifikalarının verilmesinin ardında son buldu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber