Oldu'da Bitti Maşallah

Oldu'da Bitti Maşallah

Sanal Gerçeklik Gözlüğü Artık Karaman Devlet Hastanesi'nde

“Çocuk hastalarımız bizim için oldukça özel, onların hastane korku ve endişelerini yenerek hastanemizden mutlu ve sağlıklı ayrılmalarını sağlamak, hastanemizde geçirdikleri zamanı mümkün olduğunca konforlu hale getirmek temel amacımız.” diye ifade eden Başhekim Dr. Osman Açıkgöz “Karaman Devlet Hastanesinde çocuklara yönelik fiziksel alan düzenlemeleri ve duvar kapı giydirmeleri ile başlatmış olduğumuz çalışmalara bir yenisini daha ekledik. Çocukların hastane korku ve kaygılarını en aza indirebilmek için sağlık personellerimizin tıbbi süreçleri yönetmelerinin yanı sıra tüm teknolojik gelişmeleri de dahil etmekteyiz. VR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile ‘çocuk kan alma ünitemizde’ ve ‘lokal sünnetlerimizde’ çocukların dikkatini çekecek üç boyutlu 360 derece görüntülü çizgi filmler, animasyon filmler ile çocukların hastane korkusunu yenmesi, yapılacak girişimlere ve müdahalelere daha kolay izin vermesi ve gerek sağlık profosyenellerimizin gerekse ailenin rahat etmesini sağlamayı amaçlıyoruz.”dedi.

Çocuk Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Mehmet Uysal “Kaçyaşında olursa olsun sünnet çocuk için korku duyulan bir girişimdir.Dikkati başka yöne çekme tekniği tıbbi girişimler sırasında çocuklar için ağrıyı azaltmada alternatif yöntem olarak kullanılmaktadır. Bizde hastanemizin bize imkan tanıdığıVR Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile lokal sünnet esnasında çocukların korkularını en aza indirmeyi, müdahale sırasında çocuğu rahatlatmak ve sabit kalmasını sağlamayı hedefliyoruz. Çocuk sünnet işleminden ziyade izlediği filme odaklanıyor.” dedi.

 Şimdiden çocukların ilgi odağı olan VR gözlükler sayesinde artık hastane onlar için daha cazip bir hale geldi. 

img_6613.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber