"Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın" Kampanyası Niğde'de Start Aldı

"Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın" Kampanyası Niğde'de Start Aldı

"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyası kapsamında Niğde’de etkinlik düzenlendi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde yaya öncelikli trafik bilincinin yaygınlaştırılması için başlatılan "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" kampanyası kapsamında Niğde’de etkinlik düzenlendi.

Dr. Sami Yağız Caddesi üzerinde bulunan yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe, Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Kamu Kurum ve Kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişikliğin insan hayatına verilen değeri öne çıkardığının altını çizen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek; “Ülkemizde her yıl yaşanan kazalarda yaklaşık 1700 yaya hayatını kaybetmektedir.
Yaşanan bu kazaların önüne geçebilmek ve sürücülerimizi bilinçlendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılı “Yaya Öncelikli Trafik” yılı ilan edilmiş ve ülke genelinde farkındalık faaliyetleri yapılması için yıl boyu devam edecek bir kampanya yapılması kararlaştırılmıştır.
Yaya geçitlerinde yaşanılan kazalarda kaybedilen hayatlar düşünüldüğünde getirilen bu yeni düzenlemenin ve sürücülerimize de bu davranışın kazandırılmasının ne kadar önemli olduğu aşikârdır.
Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 81 il ve ilçelerinde eşzamanlı uygulanacak olan “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” kampanyamızın startını Niğde Valiliğimiz koordinesinde kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız ve ilgili paydaşlarımızın katılımı ile farkındalık oluşturmak amacıyla bugün burada, bir yaya geçidinde başlatıyoruz. Amacımız bu konuda hem yayalarımız arasında hem de sürücülerimiz arasında bir farkındalık oluşturmak. Yayanın trafikteki önceliğine dikkat çekmek.
Ben, kampanyamızın amacına hizmet etmesini diliyorum. Sürücülere çağrımız; bir yaya geçidine yaklaşırken hızlarını düşürsünler. Eğer yaya geçidinde bir yaya görüyorlarsa da dursunlar ve o yayanın geçişini tamamladıktan sonra yollarına devam etsinler” şeklinde konuştu.

“Öncelik hayatın, Öncelik yayanın” yazılı pankartlar, öğrenciler tarafından sürücülere gösterilen etkinlikte daha sonra polis ekipleri, vatandaşlara ve sürücülere el broşürü dağıttılar.

"Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın" Kampanyası Niğde'de Start Aldı

"Öncelik Hayatın,Öncelik Yayanın" Kampanyası Niğde'de Start Aldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber