Özel Çocuklara Özel Materyaller Karaman'da

Özel Çocuklara Özel Materyaller Karaman'da

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’ projesi kapsamında üretilen materyalleri taşıyan tır Karaman’a ulaştı.

Engelli bireylerin hak ettikleri yaşam düzeylerine ulaşabilmeleri ve bunu sağlayacak nitelikte eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri adına Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’ projesi kapsamında üretilen materyalleri taşıyan tır Karaman’a ulaştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Müdürü Mevlüt Kuntoğlu projenin özel eğitim alanında materyal geliştirme çalışması olduğunu ifade etti.

Kuntoğlu; “Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Özel Çocuklara Özel Materyaller’ düşüncesiyle yola çıkılarak özel öğrencilerimize yönelik materyal üretimini gerçekleştirmek amacıyla 2018 yılında bir çalışma başlatılmıştı.

Ülkemizde normal gelişim gösteren öğrencilerin eğitim gördüğü okulların bünyesinde açılan; hafif ve orta-ağır düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere yönelik hizmet veren özel eğitim sınıfları ile özel eğitim okullarında eğitim alan özel çocuklarımız için materyaller üretildi. Üretilen bu materyaller; okuma yazma, matematik, bilişsel beceriler, öz bakım, günlük yaşam, toplumsal uyum, sosyal iletişim vb. alanlarındaki becerilerin kazandırılmasına yönelik hazırlanmıştır” diye konuştu.

Projenin öğrencilerin öğrenme ve üretme süreçlerini zenginleştirmeyi hedeflediğini vurgulayan İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Bu çalışmada, alanda en çok ihtiyaç duyulan materyaller temel alındı. Üretilen bu materyallerin tasarımları Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılmış ve 100 farklı çeşit olmak üzere toplamda 143 bin materyal seti hazırlandı. 6 Şubat 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tanıtım faaliyeti gerçekleştirildi.

Bu kapsamda törenle uğurlanan ve 81 ilde öğrenim gören özel çocuklarımızın okullarına gönderilmek üzere yola çıkan tır Karaman’a ulaştı.

Tüm engelli öğrenciler için okullarımızı dünya standartlarında eğitim materyalleri ile donatarak okullarımızın kapısını mutluluğa açmayı hedefleyen ve alanında ilk bu çalışmaya vesile olan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan olmak üzere projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Özel Çocuklara Özel Materyaller Karaman'da

Özel Çocuklara Özel Materyaller Karaman'da

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber