Palmiye Bisküvi Basın Mensuplarını Ağırladı

Palmiye Bisküvi Basın Mensuplarını Ağırladı

Palmiye Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Arslan, basın mensupları ile yemekte bir araya gelerek, bazı sorunları dile getirdi.

Palmiye Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Arslan, Karaman Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle, düzenlenen programda buluştu.

Tertip edilen programda Karaman Organize Sanayi Bölgesinde karşılaşılan sorunlara değinen Arslan, bankamatikler ve acil müdahale merkezinin bölgede bulunması gerektiğini söyledi. 

30 bin kişiye istihdam sağlayan Organize Sanayi Bölgesinde bu sorunların biran önce çözülmesi gerektiğini vurgulayan Arslan, konuşmasında: "Karaman’da organize sanayi denilince ufak tefek sıkıntılarımızdan bahsedeyim. Organize sanayi bölgesi 22 bin kişi dolaylı olarak iş istihdamı ediyor. Giren çıkana da baktığımızda bu 30 bine dayanıyor. Bir de bunun dışarıdan gelenleri var. Nakliye ve tedarikçisi var ham maddecisi var.

Karaman Organize Sanayide banka yok, güvenliği sağlayacak olan bir tane karakol merkezi yok. Karaman Organize Sanayide çalışan işçinin iş kazasının en yoğun yaşandığı bölgede acil müdahale merkezi yok. Bir işçimiz kaza yapsa hastaneye varışımız 25 dakika, ambulansın gelişi ve gidişi ile birlikte 50 dakika. İşçilerimizin sinir ve streslerini atabilecekleri bir sosyal dinlenme alanları yok, Konya’ya gidiyorsunuz orada bankası var sonra sosyal alanları mevcut. Ama her ne hikmetse Karaman Organize Sanayide bankacıların bile gelmemesi çok büyük bir manidardır. 

Bir tane karakol merkezimiz yok. Kesin olarak yaş ortalamasına baktığınız zaman 40 yaşın altındaki işçilerin bulunduğu en yoğun merkez. Ve en çok alev alan patlayabilecek bir kütle. Bu kütlenin bulunduğu yerde karakol merkezimiz yok" diye konuştu.

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber