Pasaport ve Sürücü Belgesi Nüfus Müdürlüğünden Alınmaya Başlandı

Pasaport ve Sürücü Belgesi Nüfus Müdürlüğünden Alınmaya Başlandı

Vali Fahri Meral, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerinin nüfus müdürlüklerince yapılması uygulamasını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Yeni dönemde pasaport ve sürücü belgelerinin nüfus müdürlüklerinden verilmeye başladığını ifade eden Vali Meral yaptığı açıklamada; “Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de pasaport ve sürücü belgesi iş ve işlemlerine 02 Nisan 2018 tarihinde başlanmıştır. Bu uygulamada  "Hususi Damgalı Pasaport" ve "Hizmet Damgalı Pasaport" başvuruları İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerince, "Umuma Mahsus Pasaport" ve "Sürücü Belgesi" başvuruları ise İlçe Nüfus Müdürlüklerince alınacaktır.
 
Pasaport ve sürücü belgeleri randevu işlemleri https://randevu.nvi.gov.tr web adresinde hizmete açılmış olup, ayrıca hususi ve hizmet damgalı pasaport başvurularında kullanılması gereken talep formlarına ise https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/pasaport-talep-formlari web adresinden erişim sağlanabilecektir.
 
Vatandaşlarımızın durumlarına göre, T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerine aynı anda başvuruda bulunmaları halinde tek fotoğraf, parmak izi ve imzası ile işlemler yapılabileceğinden zaman tasarrufu ile vatandaşlarımızın lehine olacak.  T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerine başvuru yapılmadan önce değerli kâğıt ücretlerinin Vergi Daireleri veya Bankalara yatırılması gerekmektedir. Her kişi için ayrı ayrı olmak üzere (ödeme belgelerinde makbuz veya ödeme belgesi) adı soyadı ve T.C. kimlik numaralarının yazılı olması gerekmektedir” dedi.

hh.jpg

Pasaport ve Sürücü Belgesi Nüfus Müdürlüğünden Alınmaya Başlandı

Pasaport ve Sürücü Belgesi Nüfus Müdürlüğünden Alınmaya Başlandı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber