Piri Reis Kültür Merkezinde İstiklal Marşının Kabulü Kutlandı

Piri Reis Kültür Merkezinde İstiklal Marşının Kabulü Kutlandı

İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 96. yıldönümü ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, tüm yurtta olduğu gibi Karaman'da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle yâd edildi.

 Sosyal Bilimler Lisesi tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklâl Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında, Vali Süleyman Tapsız, Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama programına katıldı.
 
Programa, Vali Tapsız’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda; İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu tarafından günün anlamını belirten konuşmanın ardından Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mert Öksüz, “Mehmet Akif Ersoy’un Vatanseverliği ve Edebi Kişiliği” ni yansıtan bir sunum gerçekleştirdi.
 
Kutlama programı, öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, tiyatro gösterileri ve Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan bölümlerin ardından çeşitli kategorilerde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
 
Yoğun bir katılımla gerçekleşen kutlama programında okul öğrencilerinin sergilediği figürler izleyenler tarafından büyük beğeni topladı. Vali Tapsız, etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, Kurtuluş Savaşını anlatan ve tarihi bir belge özelliği taşıyan İstiklâl Marşı’mızın, Kahraman Türk Milleti’nin hürriyet ve vatan tutkusunun en belirgin şekilde ifadesinin mısralara döküldüğü, milli mücadelenin en çetin döneminde milletimize moral ve cesaret kaynağı olan, milletimizin yeniden doğuşunu tarif eden bir abide olduğunu söyledi.
 
Konuşmasında vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza sahip çıkmalıyız diyen Vali Tapsız,  “Bu vesile ile İstiklâl Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 96. yıl dönümünü kutluyor, milli şairimiz büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u ve bütün istiklâl kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.
 
Vali Tapsız, kutlama programı içerisinde yer alan ve İstiklâl Marşı’mızın belli kıtalarını seslendiren iki minik öğrenciyle yakından ilgilenip bir süre onlarla sohbet ederek, cesaretlerinden ve sergiledikleri performanstan dolayı onları tebrik etti.
 
Program, milli şairimizin hayatının ve eserlerinin yer aldığı serginin gezilmesiyle sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber