Piri Reis Vadisinde 1.Etap 166 Konut İçin Son Başvurular Alınıyor

Piri Reis Vadisinde 1.Etap 166 Konut İçin Son Başvurular Alınıyor

Karaman Doğu Kışla Mevkinde yapımı devam eden Piri Reis Vadisi Projesi 1.etap 166 Konut İçin son başvurular 8 Kasımda

17 Ekim günü satışa çıkan, TOKİ tarafından yaptırılan Piri Reis Vadisi projesinin ilk etabınde 166 konut için  konut satışları 8 Kasım 2016 tarihinde bitiyor.

Söz konusu müracaatlar;

1) “Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimlerinin” (Emekli Sandığından
Hak Sahibi Belgesi olan ve daha önce Şehit Ailelerine, Maluller ile Dul ve Yetimlerine açılan faizsiz
konut kredisinden yararlanmamış olanlar) başvuruları,

2) En az %40 Engelli Vatandaşların başvuruları,

3) Diğer Konut Alıcı Adayları başvuruları olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecektir.

Şehit Aileleri, Maluller (Terör, Harp ve Vazife Malulleri) ile Dul ve Yetimlerine başvuru adedince konut tahsis edilecek ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

 “%40 Engelli Vatandaşlara” her bir kategoride belirtilen konut sayısının %5’i kadar, 2+1 konutlar için 2 adet konut, 3+1 konutlar için 5 adet konut, 4+1 konutlar için 2 adet konut, 4+1 dublex konutlar için 1 adet konut, 5+1 konutlar için 1 adet konut kontenjan ayrılacak ve kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

Diğer Konut Alıcı Adayları İdaremiz genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecektir.

Proje kapsamında satışa sunulmakta olan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda “Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası” 15 KASIM 2016 tarihinde çekilecektir. Kura çekim işlemleri 3. maddede belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecektir. Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde “Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası” çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacaktır. Kura çekildiği takdirde 1. kategoride çekilen kura sadece konut belirlemeye yönelik olacaktır.

Detaylı satış fiyat ve koşulları Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası (www.toki.gov.tr) aracılığıyla duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları aşağıda sunulmaktadır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber