Polisin Çabasına Rağmen Dolandırılmaktan Kurtulamadı

Polisin Çabasına Rağmen Dolandırılmaktan Kurtulamadı

Bu kadar da olmaz dedirten olay Karaman’da yaşandı

Yıllarca insanları terör örgütleri üzerinden kandıran dolandırıcıların yeni kandırma yöntemi FETÖ ve Bylock oldu.

Hafta içinde Karaman’da yaşanan olayda telefon dolandırıcılarının ağına düşen Mehmet Solmaz isimli vatandaş ailesinin ve polis ekiplerinin tüm çabasına rağmen 3000TL ye yakın parasını kaptırdı.

Dolandırıcılar Solmaz’ı arayıp FETÖ ile irtibatı olduğunu telefonunda ByLock tespit edildiğini ve bunun düzeltilebilmesi için telefonla bildirecekleri hesap numarasına bankamatikten hemen para yatırması gerektiğini söylediler.

Büyük bir telaşla para yatırmak için çarşıya giden Solmaz’ın eşi durumu polise haber etti.

İş Bankası Karaman çarşı şubesi önünde para yatırmaya çalışan Solmaz’a polis ve güvenlik görevlileri müdahale ederek kandırıldığını para yatırmaması gerektiğini anlatmaya çalışsalar da fayda etmedi. Telefonla adeta hipnoz olan vatandaş ekiplere tepki gösterip motosikleti ile çarşıdan ayrılarak valilik önündeki bankamatiğe geldi. Burada da elinde telefon ile dolandırıcıların verdiği banka numarasına para aktarmaya çalışırken polis ekipleri müdahale ederek vatandaşı engelledi.

Polis ekipleri banka yönetimi ile irtibat kurmaya çalışsa da iş içten geçti ve vatandaşın iki parça halinde yatırdığı 3000TL ye yakın para dolandırıcıların eline geçti.

Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

dolandir2.jpg

 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber