Pursaklar'da "Purbal" Hasadı Yapıldı

Pursaklar'da "Purbal" Hasadı Yapıldı

Pursaklar'ın Sirkeli Mahallesi'nde doğal yöntemlerle üretilen balın "Purbal" adıyla markalaşması ve kalitesinin artırılması amacıyla belediye tarafından bal üretimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin önderliğinde, Pursaklar halkına "Purbal"ı anlatmak, vatandaşlar arasında tanınır hale getirerek üretimini teşvik etmek amaçlanıyor.

Başkan Çetin, Pursaklar halkını üretime yönlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Yüksek kaliteli hava ve bitki örtüsüne sahip Sirkeli bölgemizde ilk bal hasadını yapıyoruz. Mart ayında biz bu işe başlarken Sirkeli'de bal olmaz diyenler vardı. Allah'a hamd olsun bugün yüzde yüz doğal, yoğun aromalı geven balını ürettik. Purbal ismini tescilledi. Sirkeli’de arıcılığın yaygınlaşmasını istiyoruz. Ürettiğimiz balları da ilçemizde yaşayan yetim ve muhtaç ailelere dağıtacağız. Arı gibi çalışmaya üretmeye ve üreteni de desteklemeye devam edeceğiz." dedi.

Başkan Ertuğrul Çetin ve Başkan Yardımcıları, arıcılık kıyafetleri giyerek petekleri kovanlardan çıkardı.

Pursaklar'da

Pursaklar'da

Pursaklar'da

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber