Recep Konuk TKDK Desteklerini Yerinde İnceledi

Recep Konuk TKDK Desteklerini Yerinde İnceledi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman Merkez Kılbasan Köyünde hayata geçirilen IPARD yatırımını gezdi.

TKDK Karaman İl Koordinatörü Özgür Öztürk, 101-1 Süt Üreten ve Tarımsal İşletme yatırımı olan 120 baş sağmal inek kapasiteli tesis hakkında milletvekiline bilgiler verdi. TKDK’dan sağlanan %65 hibeyle kurulan işletmeyi inceleyen Konuk: “TKDK, Karaman’da ve Türkiye’de tarıma ve hayvancılığa önemli katkılar sağlayan bir kurum.

Özellikle Karamanda TKDK İl Koordinatörlüğünün olması ve iyi çalışan bir ekibin işleri yürütmesi büyük avantaj ve bu kurumdan herkesin faydalanması gerekmektedir. Bu ve bunun gibi yeni tesislerle hayvancılığın daha da ileri bir noktaya taşınacağına inanıyorum. IPARD desteğiyle hayata geçen tesislerde üretilen süt ve diğer ürünler AB standartlarında kalite ile üretilmektedir. Tarıma ve hayvancılığa katkı sağlayacak olan bu tesisin Türkiye’ye ve Karaman’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber