Recep Şeker'den 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Özel Mesaj

Recep Şeker'den 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe Özel Mesaj

AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kadınlarımız fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil ederek huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların oluşmasına, sağlıklı nesillerin yetişmesinde en önemli katkıyı sunmaktadırlar. 
Kadınlarımız doğumdan ölüme hayatımızın her anında varlıkları ile onurlandığımız ihtiyacımız olduğunda her zaman yanımızda olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen fedakâr analarımız, bacılarımız, eşlerimiz, kızlarımız kısaca olmazsa olmazlarımızdır. 
Kadınlar, “Eşref-i Mahlûkat” olan insanı dünyaya getiren, onu yetiştiren, onu eğiten ve topluma hazırlayan ilk öğretmendir.
Peygamberimiz (S.A.V) “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyurmuş ve yine bugün iradının yıldönümünü kutladığımız Veda Hutbesi’nde "Ey insanlar! "Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız ve onların namusunu kendinize Allah’ın emri ile helal kıldınız. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınlarında sizin üzerinizde hakkı vardır.” buyurarak kadın hakkının önemine ve kutsallığına dikkat çekmiştir. 
Milli Mücadele’de kadınlarımız erkeği ile omuz omuza cephedeki yerini almış düşmana karşı savaşmış, en zor şartlarda kağnılarla cepheye mermi taşımış, yaralı askerleri tedavi etmiş, silâh ve giyecek sağlayarak vatanın kurtuluşunda mücadele vermiş ve İstiklal Savaşımızın kazanılmasında en büyük etken olmuştur. 
Yine 15 Temmuz hain darbe girişiminde kadınlarımız büyük bir fedakârlık ve cesaret örneği sergileyerek yine en ön saflarda yer almış ve canları pahasına istiklal ve istikbal mücadelesi vermişler, kimisi şehit olmuş, kimileri de yaralanmış, her birisi demokrasi tarihine geçerek destan yazmışlardır. Allah hepsinden razı olsun. 
Bu duygu ve düşünceler ile ülkemizin bekası, milletimizin istikbali için mücadele eden ve bu uğurda şehit olan tüm şehitlerimizi minnet şükran ve rahmetle yâd eder, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum.dedi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber