Rektör Akgül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı Yayımladı

Rektör Akgül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı Yayımladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarih boyunca birçok zorluğa göğüs gererek ayakta kalan, her durumda vatanına ve devletine sahip çıkan milletimizin en zor şartlarda bile kenetlenerek geleceğe güvenle bakması gerektiğini hatırlatan önemli günlerimizden birisi de 23 Nisan'dır.

Milletimiz 97 yıl önce nasıl küllerinden doğarak yeniden ayağa kalkmışsa bugün de benzer şekilde yeni bir diriliş örneği sergilemiştir. Hepimizin bildiği gibi 15 Temmuz kalkışması ile milletimiz büyük bir ihanetle karşılaşmıştır. 15 Temmuz, binlerce yıllık tarihimizde yaşadığımız en önemli günlerden birisidir. Bu ihanetin, bir darbe teşebbüsünün ötesinde bu ülkenin anahtarlarını, idaresini, uluslararası güçlere ve emperyalist devletlere teslim etme projesi olduğu çok açıktır. Aslında yapılmak istenen ülkemizi de çevresindeki ülkeler gibi terörize ederek bölmek, parçalamak ve idaresini maşaları oldukları ülkelere teslim etmekti. 15 Temmuz kalkışmasının dikkat çeken bir başka yönü de, bu tasmalı ihanet şebekesinin milli iradenin tecelligahı olan gazi meclisimizi hedef alması olmuştur. İşte tam bu yüzden çocuklarımıza bayrak, millet ve vatan sevgisini öyle vermeliyiz ki bu tür hain emeller bu sevginin duvarına çarparak eriyip gitsin.

15 Temmuz ihanetinin zihinlerimizde hala canlılığını koruduğu şu günlerde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, milli mücadele kahramanlarının ve şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatarak milli birlik ve bütünlüğümüze daha çok sahip çıkmak, milletçe bağımsızlığımızdan vazgeçmemek, çocuklarımıza daha güçlü bir Türkiye armağan etmek hepimizin borcudur.

Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Millet Meclisimizin açılışının 97'nci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehit ve gazilerimiz ile onların cefakar çocuklarını saygı, şükran ve minnetle anıyor; tüm vatan evlatlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.”dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber