Rektör Akgül, Doğu Akdeniz Ve Enerji Stratejileri Konferansına Katıldı

Rektör Akgül, Doğu Akdeniz Ve Enerji Stratejileri Konferansına Katıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü (KMÜ) Prof. Dr. Mehmet Akgül, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenen 6. Rektörler Buluşması ile “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferansa katıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü (KMÜ) Prof. Dr. Mehmet Akgül, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde düzenlenen 6. Rektörler Buluşması ile “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferansa katıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özgül, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Doğan Karacoşkun, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Korkmazyürek katıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün eşliğinde üniversite yerleşkesini gezerek üniversite hakkında bilgi edinen rektörler daha sonra “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” konulu konferansta bir araya geldiler.
Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri konferansında “Tarihsel Süreç İçerisinde Osmaniye'nin Stratejik Önemi” ve “Doğu Akdeniz ve Enerji Stratejileri” başlıklarında sunumlar gerçekleştirildi. Konferansın ardından konuk rektörlere hediye takdimleri yapıldı.
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı ziyaret eden rektörler daha sonra Osmaniye Kent Müzesi'nde incelemelerde bulundular. 6. Rektörler Buluşması kapsamında Osmaniye’de bulunan misafir rektörlere iki günlük gezi programında Düziçi Meslek Yüksekokulu, Düziçi Harun Reşit Kalesi, Aslantaş Gençlik Kampı, Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Kadirli Ala Cami ve Flaviopolis Şehri, Hatay ili İskenderun sahili ve Dörtyol Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi gezdirildi.
Gezi programının ardından 6. Rektörler Buluşması sona erdi.

ort2-001.jpgort3.jpgort4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber