Rektör Akgül'den Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Rektör Akgül'den Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında kabul edildiği gün olan 10 Aralık, ülkemizde ve dünyada İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır. 500'den fazla dile çevrilerek dünyanın en çok dile çevrilen belgesi olan  İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, kuşkusuz aynı yeryüzünü paylaşan insanların ortak değerler ile temel hak ve özgürlüklerde aynı çizgide buluşmasını istemektedir.
Bütün insanların eşit ve hür doğduğunu, başta yaşama ve güvenlik hakkı olmak üzere herkesin sığınma, yerleşme, evlenme, çalışma, ücret alma, seyahat etme, uyruğa sahip olma, özel mülkiyet, özel hayat, eğitim-öğretim, fikir, vicdan ve din hürriyeti bulunduğunu ve kanunlar önünde herkesin eşit olduğunu beyan eden Bildirge, insanlık için kılavuz belge olmaya devam etmektedir.
Dileğimiz yeryüzündeki insanların daha fazla konuda uzlaşı içinde olması, insan hak ve özgürlüklerinin hiç kimse için kısıtlanmaksızın uygulanması, hiçbir insanın şeref ve haysiyetinin çiğnenmemesi ve onur kırıcı muamelelere maruz bırakılmaması, insanlık dramlarının sona ermesi, eşitlik ve adalet ilkelerinin hayatın içinde daha fazla görünür ve hissedilir olmasıdır.
Bu düşüncelerle; dünyayı yaşanılası bir hale getirmek için gayret gösteren, kendine ve başkalarına saygısı gelişmiş, yaşamın değerinin farkında olan, bilinç ve sorumluluk sahibi herkesin Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyor; tüm insanlık için mutlu, huzurlu, güvenli ve insanî kaygılardan uzak daha adil bir dünya temenni ediyorum."
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber