Rektör Akgül,UNİKOP 2020 Devir Teslim Törenine Katıldı

Rektör Akgül,UNİKOP 2020 Devir Teslim Törenine Katıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenen UNİKOP 2020 Dönem Başkanlığı devir teslim törenine katıldı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenen UNİKOP 2020 Dönem Başkanlığı devir teslim törenine katıldı.
Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi üniversiteleri arasında eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal hizmet alanında akademik ve idari iş birlikleri yapmak, üniversite-sanayi etkileşimini sağlamak ve üniversitelerin şehirle bütünleşmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinin (UNİKOP) 2019 yılında Kırıkkale Üniversitesinde bulunan dönem başkanlığı, 23 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşen devir teslim töreni ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine geçti.
"UNİKOP üyesi 13 üniversitede yaklaşık 350 bin öğrenci ve 10 bini aşkın öğretim elemanı var"
Devir teslim törenine KOP Bölgesel Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı ve UNİKOP’a üye üniversitelerin rektörleri katıldı. 13 üniversite rektörünün katılımı ile gerçekleşen devir teslim töreninde bir konuşma yapan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, 2013 yılında faaliyete başlayan ve 13 üye üniversitesi bulunan UNİKOP hakkında bilgiler verdi. KOP Bölgesi Üniversiteler Birliğinde yer alan 13 üniversitede yaklaşık 350 bin öğrenci ve 10 bini aşkın öğretim elemanı bulunduğunu anlatan Bostancı, “UNİKOP birlikteliği ile üye üniversitelerimiz arasında ortak çalışma kültürü ve paylaşımı başta olmak üzere bilimsel iş birlikleri, personel kaynaşma toplantıları ve eğitimlerle pekçok konuda birlikte hareket etme kültürü ve farkındalığı oluşturuldu.” dedi. 2019 yılı içerisinde Kırıkkale Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen çalıştaylar ve düzenlenen toplantılar için Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’a teşekkür eden KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, 2020 UNİKOP Dönem Başkanı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya başarılar diledi.
Törende 2019 UNİKOP Dönem Başkanı Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan da bir konuşma yaparak 2019 yılı içinde UNİKOP kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi ve 2019 yılının kendileri için her anlamda verimli bir yıl olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı tarafından 2019 yılının Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı olarak kabul edilmesi ile Kırıkkale Üniversitesi olarak çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini kaydeden Rektör Aslan, 2019 yılında UNİKOP’a dönem başkanlığı yapmaktan mutlu olduklarını vurgulayarak kendilerine destek veren herkese teşekkür etti ve 2020 UNİKOP Dönem Başkanı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı tebrik etti.
“Üniversitelerimizin uluslararası görünürlüğünü artıracak çalışmalar yapmalıyız"
Törende son olarak Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya söz alarak bölge üniversite rektörleri ile KOP yetkililerini Kırşehir'de ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti. 2020 UNİKOP Dönem Başkanlığına getirilmiş olmaktan kıvanç duyduklarını dile getiren Rektör Karakaya, UNİKOP başkanlığını hem tüm üye üniversitelerin desteği hem de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin performansıyla yürüteceklerini kaydetti. UNİKOP’un üyesi olan 13 üniversitenin uluslararası görünürlüğünün artırılması gerektiğini kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin performanslarının uluslararası alanda değerlendirildiğini hatırlatarak değerlendirme alanının sadece Ar-Ge çalışmaları olmadığını, eğitim-öğretim alanında kalite güvence sisteminin de önemli olduğunu belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve 2019 Dönemi UNİKOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Başalan, UNİKOP Dönem Başkanlığı 2019 Yılı Faaliyetleri hakkında bir sunum yaparak 2019 yılı içinde gerçekleştirdikleri çalışmaları anlattı. Ardından Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atilla Ergüzem, geliştirdikleri UNIKOP Veri Tabanı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Sunumların ardından 2020 UNİKOP Dönem Başkanlığı devir teslim törenine geçildi. 2019 UNİKOP Dönem Başkanı Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, 2020 UNİKOP Dönem Başkanlığını Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya devretti. 
Devir teslim töreninin ardından istişare toplantısına geçildi. Üniversite rektörlerinin stratejik planda yer almasını istedikleri önerileri paylaşmalarının ardından program sona erdi.

udt2.jpgudt3.jpgudt4.jpgudt5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber