Rektör Bilim Şenliklerinin Açılış Törenine Katıldı

Rektör Bilim Şenliklerinin Açılış Törenine Katıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğiyle düzenlenen 7’den 70’e Karaman Bilim Şenliğinin açılışına katıldı.

Lütfi Elvan Kongre Merkezinde düzenlenen şenliğin açılışını Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Zehra Meral, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve davetliler gerçekleştirdiler.

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu, üç gün sürecek olan şenliklerde il genelinden 60 bilim atölyesinin öğrenciler ve vatandaşların ziyaretine açık olacağını belirterek, “Proje kapsamında öğrencilerin fen bilimleri, matematik, astronomi, fizik, kimya, biyoloji, müzik, resim, Türkçe ve zekâ oyunları gibi pek çok alanda çalışmaları sergilenecek. Bunun yanı sıra hızlı okuma ve ileri hafıza teknikleri ile rehberlik eğitimleri de şenlikler kapsamında sunulacak çalışmalar arasında yer alıyor” dedi.

Kuntoğlu, bilimsel başarının ilk tohumlarının okullarda atıldığını söyleyerek, “Çocuklarımız erken yaşta bilimle tanışıyor. Teknoloji ve eğitimin ilerlemesi için en önemli unsur insan kaynağıdır. Genç ve dinamik bir insan kaynağı oluşturmak için gerçekleştirilen bu etkinliklerin faydalı olacağı kanaatindeyim. Şenliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış töreninin ardından Vali Meral, Zehra Meral, Rektör Akgül ve Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu ile beraberindekiler standları gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldılar. 

icrk-051.jpg

Rektör Bilim Şenliklerinin Açılış Törenine Katıldı

Rektör Bilim Şenliklerinin Açılış Törenine Katıldı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber