Rektör Uslu’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Rektör Uslu’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Uslu mesajında şu ifadelere yer verdi; "24 Kasım Öğretmenler Günü, asırlık çınar cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Başöğretmen" unvanını aldığı günün yıl dönümüdür. Bu anlamlı günde Atatürk'ün bize bıraktığı mirasın farkında olmak ve her fırsatta bu kutlu mirası tekrar hatırlamak, biz eğitim neferlerinin en büyük görevidir. Zira ülkemizin ve aziz milletimizin aydınlık geleceğini 100 yıl önce cumhuriyet ışığıyla aydınlatan büyük Atatürk, "Başöğretmenlik" unvanıyla biz eğitim ordusuna çok önemli sorumluluklar bırakmıştır. "Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" vecizi, bu anlamda yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın milli ve manevi şuurla yetişmesi sorumluluğunun öğretmenlerde olduğuna vurgu yapmaktadır. Bu doğrultuda bir eğitim ordusu mensubu olarak üzerimize düşen görev ise Başöğretmen'den kalan bu kutlu mirası ve vatan sevgisini bizden sonraki nesillere aktarmaktır. 30 yılı aşkın tarihiyle Anadolu'nun Yükseköğretim ve bilimde parlayan yıldızı üniversitemiz de bu kutlu bilinç ve şuurla hareket ederek geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara hazırlayacak yeni eğitim neferleri yetiştirmektedir. Nitekim vatanımızın istiklali ve istikbali için kritik bir önemi haiz olan öğretmenlik mesleğini icra edecek bu gençlerimiz, üniversitemizden milli kimliğimizi ve değerlerimizi özümsemiş, üstün görev ve sorumluluk anlayışını kazanmış bir şekilde mezun olmaktadır. Onlar da bu şuurla ülkemizin her bir köşesinde vatan sevgisini ve eğitim aşkını taşıyıp bayrağı devredecekleri yeni nesiller yetiştireceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, görevlerini layıkıyla yerine getiren, ülkesine ve milletine hayırlı nesiller yetiştiren tüm öğretmenlerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor; başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal etmiş ve görevi başında şehadete ermiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber