Renkli Festivalde Karaman da Yerini Aldı

Renkli Festivalde Karaman da Yerini Aldı

İstanbul Bağcılar’da, “7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla başladı

Balkanların ve Anadolu’nun rengini, desenini ve tarihi değerlerini bünyesinde barındıran Bağcılar’da, “7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla başladı. Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Festival’in ilk gününde yöresel sanatçılar seslendirdiği türkülerle davetlileri coştururken, halk oyunları gösterileri de ilgiyle izlendi. Kemençe, davul ve saz sesinin yükseldiği Festival sırasında davetliler bolca halay çekti.

Bağcılar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali coşkuyla başladı.

Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Festival, Giresun, Bolu, Karaman ve Ardahan derneklerinin halk oyunları gösterileriyle başladı.

basliksiz-1-253.jpg

Etkinliğe ilişkin olarak İstanbul Karamanlılar Dernek Başkanı Rafet Akdaş şunları söyledi;

“Karaman Dernekler Federasyonu, İstanbul Karamanlılar Derneğimiz, İstanbul Bağcılar’da etkinlik alanında Ramazanı şerif boyunca kurduğumuz standımızda gelen misafirlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşadık Bağcılar Belediyesi Balkanların ve Anadolu’nun rengini, desenini ve tarihi değerlerini bünyesinde barındıran Derneklerin “7 Bölge 7 Renk Kültür ve Sanat Festivali  Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Festival’in ilk gününde derneğimiz programında yöresel sanatçılar, Konya kaşık ekibi  seslendirdiği türkülerle ve gösteriler ile davetlileri coştururken, halk oyunları gösterileri de ilgiyle izlendi. Programa İstanbul Milletvekilleri Bağcılar Belediye Başkanımız Bağcılar Kaymakamımız ilçe başkanları Milletvekili adayları Karaman dernekleri federasyonu üye derneklerimiz dernek başkanlarımız etkinlik alanda bulunan diğer il ilçe dernek başkanları ve üyelerimiz hemşerilerimiz bizleri yalnız bırakmadılar katılımlarından dolayı teşekkür ederiz finalde ise bayram sonrası katılımcılara Memleketimizi tanıtmak fırsatımız oldu bu vesile ile yaklaşan seçimlerin Ülkemize Memleketimize hemşerilerimize hayırlara vesile olmasını temenni ederiz. Bizlere böyle bir fırsatı veren her daim yanımızda olan Memleketiminiz tanıtımında destek olan Bağcılar Belediye Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı ve ekibine teşekkür ederiz.”

Renkli Festivalde Karaman’da Yerini Aldı

Renkli Festivalde Karaman’da Yerini Aldı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber