Robot yarışmasında Karaman’a 2 dalda ödül

Robot yarışmasında Karaman’a 2 dalda ödül

Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Uluslararası M.E.B. Robot Yarışmasından Karaman’a 2 ödül ile dönüyor.

Bu yıl  Sivas Taha Akgül Spor Salonunda 9-10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen 12. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında Temizel Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; İnsansız Hava Aracı (Mini Drone) ve İnsansı Robot kategorilerinde 3. Olarak Karaman’ımızın adını tüm dünyaya duyurdu. Üç gün süren yarışmalarda ter dökerken öğrencilerimizin aylardır verdikleri emekler karşılıksız kalmadı.

Yarışmada ayrıca Endüstriyel Robot kol kategorisinde 101 robottan 10.luk ve Hızlı Çizgi izleyen robot 650 robottan ilk 60 in içerisine girmeyi başardı.

Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Bülent KARADEMİR yarışmada emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek şöyle söyledi. “Yarışmaya bu yıl 3. Kez katıldık. Robotik ve kodlama konusundaki azim ve gayretimizle on iki yıldır süren yarışmalara üç yılda adapte olup iki farklı alanda üçüncülüğü ilimize getirmeyi başardık.  Bu hem Karaman’ımız hem de okulumuz adına büyük bir başarıdır. Bu başarı okulumuzun farkını bir kez daha ortaya koymuştur. Bu yarışmaların hazırlık aşamasından bu yana desteğini esirgemeyen Karaman Valiliği’ne, Karaman Milli Eğitim Müdürü Mevlüt KUNTOĞLU’na, tüm süreç boyunca emek veren tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve bize destek veren sponsorlarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl Samsun’da gereçekleşecek olan yarışmalara tüm ekibimizle hazırlanacağız. Amacımız Endüstri 4.0 çağında robotlardan oluşan fabrikaların yapılacağı geleceği inşa edecek öğrenciler yetiştirmektir “ dedi.

Yarışmalara Temizel - Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu yıl Hızlı Çizgi İzleyen(5 Adet) , Mini Sumo (2 Adet), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone - 6 Adet), İnsansı Robotlar (2 Adet), Endüstriyel Robotik Kol (1 Adet) olmak üzere 5 (Beş) kategoride katılım sağladı.

Robot yarışmasında Karaman’a 2 dalda ödül

Robot yarışmasında Karaman’a 2 dalda ödül

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber