Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Bilimler MYO'da Mezuniyet Heyecanı

Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Bilimler MYO'da Mezuniyet Heyecanı

Karamanoğlu Mehmetbey Üiversitesi (KMÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunun mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül’ün yanı sıra Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarının müdürleri, üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Bilginin önüne hiçbir şey geçemez”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu birincisi Aslı Ceylan’ın açılış konuşması ile devam etti. Ceylan, “Ülkemiz ekonomisine en önemli katkıyı sunan turizm sektörünün eğitimini alarak bu sektörün önemini ve güzelliğini anlatmak, bu alana hizmet etmek ve gelecek nesillere aktarmak en büyük görevim olacak.” dedi.

Eğitim hayatı boyunca öğrenmek ve araştırmaktan hiç sıkılmadığını söyleyen Ceylan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilgi, hem bilgisizliğin farkında olmayı hem de onu yenmeyi kolaylaştırır. Bilginin önüne hiçbir şey geçemez. Bugün, burada bu sevinci yaşadığımız için çok mutluyum. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Hayalleriniz sizin yüreğinizdeki gücü gösterir. Başta ailem olmak üzere değerli öğretmenlerime ve sevgili arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

“Her son bir başlangıçtır”

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu birincisi Sena Ceylan ise teşekkür konuşması yaparak, “Sonsuz fedakârlıkları için başta kendi ailem olmak üzere bütün arkadaşlarımın ailelerine teşekkür ediyorum. Bize verilen desteklerin ardından bizim yapmamız gereken, almış olduğumuz bu destekle önümüzdeki fırsatları iyi değerlendirmek ve başarılı bireyler olabilmektir.  Bugün burada okul birincisi olmanın mutluluğu ve eğitim hayatımın dönüm noktasında olmanın burukluğu içerisindeyim. Her son bir başlangıçtır. Farklı şehirlerden, farklı kültürlerden gelen bireyler olarak birçok arkadaşlıklar kurduk. Pek de kolay geçmeyen bu sürecin ardından azim, hırs ve düzenli çalışma ile başarılı olduk.” şeklinde konuştu.

Okul birincileri Aslı Ceylan ve Sena Ceylan, konuşmalarının ardından isimlerinin yazılı olduğu plakayı mezuniyet kütüğüne çaktılar.

“Artık ülkemize hizmet etme vakti gelmiştir”

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erol Yüksel ise öğrencilere seslenerek, “Yoğun bir çalışma ile sürdürdüğünüz eğitim hayatınızın zorlu bir bölümünü tamamlamak üzeresiniz. Hayatın tüm zorluklarına rağmen hevesinizi ve hayata bağlılığınızı asla kaybetmeyin. Size verilen çağdaş bilgilerin ışığında kısa zamanda kariyer basamaklarını hızla tırmanacaksınız. Değerli veliler; öğrencilerimiz donanımlı birer vatandaş oldular. Artık öğrencilerimizin ülkelerine hizmet etme vakti gelmiştir. Öğrencilerimizin mezun olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“Çocuklarınıza olan güveninizi asla kaybetmeyin”

KMÜ Rektörü ve aynı zamanda Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili olan Prof. Dr. Mehmet Akgül ise konuşmasının başlangıcında öncelikle öğrenci ailelerine seslenerek, “Evlatlarınızla ömür boyu gurur duyacağınıza, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da hep onların yanında olacağınıza hiç şüphemiz yoktur. Onlara olan güveninizi hiçbir zaman kaybetmeyin. Sabırla ve iyi niyetle onları desteklemeye devam edin. Belki en çok bundan sonra sizin desteğinize ve güveninize ihtiyaç duyacaklar.” dedi.

“Sizler ülkemizin dinamik, üretken, enerjik, özgüvenli genç kuşağısınız”

Rektör Akgül öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi: “Sizler ülkemizin dinamik, üretken, enerjik, özgüvenli, kendisinden çok şey beklenen genç kuşağısınız. Artık rüşdünüzü ispatlamanızın, kendi ayaklarınız üzerinde duracak yeterliliği göstermenizin zamanı geldi. Değişikliklere açık olmaya, yeniliklere ayak durmaya, kendinizi sürekli geliştirmeye, çalışıp çabalamaya, mesleğinize dair yeni bilgileri ve uygulamaları takip etmeye, öğrenmeye devam edin. Çalışıp çabaladıkça zorlukların kolaylaşacağını, kısa süre içerisinde yolunuzu çizeceğinizi göreceksiniz. Mezuniyetinizin hayatınızda hayırlı ve bereketli kapıların aralanmasına vesile olmasını diliyor; her birinize mutlu, huzurlu, bol kazançlı ve aydınlık bir gelecek temenni ediyorum.”

“İsrail tam anlamıyla bir terör devletidir”

Gazze’de yaşanan İsrail katliamına da değinen Rektör Akgül konuşmasına şöyle devam etti: “İşgalci konumundaki İsrail ve ABD, Ortadoğu'da mazlum insanları hedef almaya devam etmektedir. İsrail askerlerinin çok sayıda Filistinli kardeşimizi şehit etmesi hepimizi derinden üzmüştür. İsrail tam anlamıyla bir terör devletidir. Günümüzde halen sürdürülen haçlı zihniyetinin eseri olarak karşımıza çıkan bu çirkin saldırıyı KMÜ ailesi adına kınıyor, şehit olan Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca yarın başlayacak olan Ramazan ayının gönüllerimize huzur, hanelerimize bereket, milletimize kardeşlik getirmesini ve akan kanı durdurması temennisiyle tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından okullarında ve bölümlerinde dereceye giren mezun öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Bütün mezun öğrencilere öğretim elemanları tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesiyle birlikte öğrenciler mezuniyet andını okuyarak keplerini havaya fırlattılar ve mezuniyet sevincini doyasıya yaşadılar.

basliksiz-1-218.jpg

Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Bilimler MYO'da Mezuniyet Heyecanı

Sağlık Hizmetleri ve Sosyal Bilimler MYO'da Mezuniyet Heyecanı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber