Sahte Evrak Düzenleyen Şahıslara 2 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Sahte Evrak Düzenleyen Şahıslara 2 İlde Eş Zamanlı Operasyon

Kayseri'de polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, sosyal medya üzerinden para karşılığı sahte evrak düzenleyen 2 şahıs yapılan eş zamanlı operasyon ile yakalandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, sosyal medya üzerinden para karşılığı kimlik, sürücü belgesi ve diploma gibi belgelerin sahtesini yaparak çevre illere ve yurtdışına gönderim yapan şahıslar tespit edildi. Harekete geçen ekipler Kayseri ve Aksaray'da 3 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 19 adet sahte diploma, 8 adet sahte kimlik belgesi, 15 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet ikamet izin belgesi, 7 adet muhtelif kart, 3 adet sim kartlı kartuş, 2 adet çipli boş kart, 2 adet laptop, 1 adet kimlik basımında kullanılan yazıcı, 1 adet renkli yazıcı ve 1 adet USB bulunurken, 2 kişi de yakalandı.

Yakalanan şahıslar gözaltına alınarak işlemleri yapılmak üzere emniyete götürülürken, bulunan materyallere de ekipler tarafından el konuldu.

Kaynak:Kayseri Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber