Sahtekarlıkta Zirve Yapılan Lahitin Foyası Ortaya Çıktı

Sahtekarlıkta Zirve Yapılan Lahitin Foyası Ortaya Çıktı

Karaman’da üç gün önce ele geçirilen ve ilk etapta sahte olduğu değerlendirilen lahit mezarın kapağı açılınca içerisinden bir şey çıkmadı.

Edinilen bilgiye göre, 28 Ekim 2016 tarihinde bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ile müze müdürlüğü ekipleri, merkeze bağlı Eğilmez köyü Karadağ eteklerinde bazı kişilerin izinsiz olarak define aradığı yönünde duyum alması üzerine bölgeye operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda S.B., Y.D., M.O. ve A.C. isimli kişiler kazıda kullandıkları malzemelerle birlikte gözaltına alındı. Şahısların kazı yaptıkları alanda kepçe ile arama yapan ekipler, Roma dönemini yansıtan insan başı figürlü açılmamış lahit mezar ile çift kuplu bir testi buldu. Daha sonra lahit mezar incelenmek üzere bulunduğu yerden alınarak Karaman Müzesine getirilmişti.

“Sahte Lahidin kapağı açıldı”

İlk bakışta sahte olduğu yönünde değerlendirmelerde bulunan müze yetkilileri, bu sabah lahit mezarın kapağını açtı. Kapağı açılan mezar boş çıktı. Mezarın sahte olmasının kendilerini şaşırtmadığını dile getiren yetkililer, “Mezara bakıldığında sahte olduğu anlaşılıyordu. Lahidin, gerçek olmadığının gelen ziyaretçilerce algılanması amacıyla lahit kapağı tarafımızca açıldı. Açılmamış bu tür lahit mezarların değerli olduğunu bilen tarihi eser kaçakçıları bu yolu izleyerek insanları dolandırmaya çalışıyor. Aslına uygun olarak yapılmış bu mezar, daha önceden toprağa gömülmüş ve pazarlanmaya çalışılırken yakalanmıştır. Buna benzer bir olay yine 2012 yılında Karaman’da yaşandı. O zamanda bu şekilde bir lahit mezar yakalanmış ve içinden madeni para ile zımpara çıkmıştı" dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber