Şampiyonlar Mevlüt Kuntoğlu'nu Ziyaret Ettiler

Şampiyonlar Mevlüt Kuntoğlu'nu Ziyaret Ettiler

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Kalemler Projesi kapsamında “Genç Kalemler’in Dilinden 15 Temmuz “ adlı hikaye yarışmasında , Türkiye birincisi Mehmet Furkan Şaşma İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu'nu ziyaret etti.

Larende Anadolu Lisesi'nden yapılan açıklamada; "Katıldıkları hikaye ve şiir yarışmalarında  derece alarak ilimize dönen okulumuzun başarılı öğrencileri Mehmet Furkan Şaşma ile Seher Turgut, Okul Müdürümüz Hamza Şanlıtürk ve Danışman Öğretmelerimiz Özgür Tunçalp ile Sevkan Öztaş’la birlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ettiler.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün genç yazarlar yetiştirme amacıyla yürüttüğü “Genç Kalemler” projesi kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen 15 Temmuz konulu hikâye yarışmasında ilimizi temsilen katılan okulumuz öğrencisi Mehmet Furkan Şaşma’nın yazmış olduğu Kelebek Dokunuşları isimli hikâyesi yapılan değerlendirme sonucunda birincilik ödülüne layık görüldü.
Okulumuzun başarıları bununla sınırlı kalmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Eskişehir’de düzenlenen “Gençlik Merkezleri Arası Kültür ve Sanat Yarışması” kapsamında “Vatan Sevgisi” temalı “Bir Şiir Bir Nefes” adlı şiir okuma yarışmasında okulumuz öğrencisi Seher Turgut 18-24 yaş bayan kategorisinde İç Anadolu Bölgesi’nde birinci seçilerek 16 Mayıs 2017’de Ankara’da yapılacak olan finallerde yarışmaya hak kazandı.
İl Milli Eğitim Müdürümüz Mevlüt Kuntoğlu kendisini ziyaret eden başarılı öğrencileri tebrik ederek sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin önemine değindi. Gelişmişliğin her alanda görülen ilerlemelerle mümkün olabileceğini belirten İl Müdürümüz Kuntoğlu , “Milyonlar içerisinden çıkacak sanat insanları toplumun duygu ve düşüncelerine tercüman olabilecek, topluma artı değerler katacak, ufuk belirleyecektir. Edebiyatta ortaya konulan eserler de bu çerçevede çok mühimdir. Öğretmenlerimizin desteğiyle başarılarınıza yenilerini ekleyerek sizler arasından başarılı edebiyatçıların, sanatçıların çıkacağına inanıyorum.” sözleriyle konuşmasına devam etti.
Başarılı öğrencileri yetiştiren okul yönetici ve öğretmenlerine teşekkür eden Kuntoğlu, “Kahramanmaraş’ta yedi güzel edebiyat insanı yetiştiren, arka plandaki bir edebiyat öğretmenidir. Öğretmenlerimizin emeği sayesinde atılan tohumlar, öğrencilerde büyük meyveye dönüşebiliyor. Bu sebeple bizler gayret edecek, çalışacağız. Gayret eden, çalışan kişilere de başarıyı Allah takdir edecektir.” dedi.
Ziyaret, başarılı öğrencilerimize verilen hediyelerin ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu. 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber