Şarbon Hastalığı Açıklaması

Şarbon Hastalığı Açıklaması

Son günlerde Türkiye’nin gündeminde olan Şarbon hastalığı ile ilgi Karaman Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Ali Seçkin Başpınar açıklama yaptı. Başpınar açıklamasında Karaman'da şarbon hastalığının bulunmadığının altını çizdi.

“Şarbon, bakterinin sebep olduğu, yüksek ateş, ağız, burun ve anüsten kan gelmesi, kanın pıhtılaşmaması şeklinde klinik belirti gösteren, hayvanlarda ani ölümlere sebep olan bakteriyel zoonoz bir hastalıktır. Şarbon hastalığı ülkemizde ilk defa görülmemiştir.

Hayvanlarda 2016 yılında 72, 2017 yılında 114, 2018 yılında ise 79 mihrak ortaya çıkmıştır. Daha önceki yıllarda 300-400 mihrak görülürken alınan tedbirlerle bu gittikçe azalmaktadır.

 

Ayrıca bu konu kapsamında İl Sağlık Müdürümüzle yaptığım toplantılar sonucu İlimizde Şarbon hastalığına kesinlikle rastlanmamıştır, bu konuda üreticilerimiz rahat olabilir.

Üreticilerimizi bilinçlendirmek adına Şarbon hastalığı ile ilgili Merkez Birliğimiz tarafından hazırlanan afişleri Tarım İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve mezbahaneye asarak  üreticimizin sorularını gidermeye çalışıyoruz, gerekli el broşürlerinide vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.” dedi.

thumbnail_42314519_242779399753348_9059495042825060352_n.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber