Sarıveliler ve Başyayla Ziyaretinde Tarım Konuşuldu

Sarıveliler ve Başyayla Ziyaretinde Tarım Konuşuldu

Karaman'a En Uygun Nohut ve Yeşil Mercimek Çeşitlerinin Belirlenmesi İçin Deneme Ekimleri Yapıldı.

FAO (Gıda ve Tarım Örgütü) ve Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü işbirliği ile Karaman Merkez İlçe Yollarbaşı Köyü ve Ayrancı İlçesi Dokuzyol Köyünde  Karaman'a en uygun nohut ve yeşil mercimek çeşitlerinin belirlenmesi amacı ile  Dr. Abdulkadir Aydoğan ve Murat Balaban tarafından deneme ekimleri yapılmıştır.

Yollarbaşı Köyünde Keramettin Gürsoy'a ait arazide yapılan yeşil mercimek ve Nohut ekimine katılan Karaman İl Müdürü Şahinbaş; "Baklagillerin besin değerleri bakımından zengin oldukları gibi yetiştirildikleri toprağa da olumlu etkilerde bulunmaları, havanın serbest azotunu köklerinde ortak yasayan bakteriler vasıtasıyla toprağa bağlama özellikleri, çevrecilik ve sürdürülebilir tarımın popülaritesinin arttığı günümüzde bu bitkilerin önemini daha da arttığını,  Baklagillerin ekim nöbetinde yer alması, azotlu ticari gübrelerin kullanımını azaltacağından ekonomik anlamda, toprak ve yeraltı suyu kirliliğini azaltacağından çevre kirliliğinin önlenmesinde katkı sağlayacaktır. Yemeklik baklagillerin ekildikleri toprağı organik maddece zenginleştirmeleri yanında, toprağın ısınma, havalanma ve su tutma kapasitesini artırmaları ile kendilerinden sonra ekim yapılan bitkiler için avantaj oluşturacağını, İl Müdürlüğümüz tarafından yapılacak olan proje ve çalışmalar ile ilimizde baklagil üretiminin arttırılmasını hedeflediklerini söyledi."

388d9f77-484b-45f3-ba5d-94d5e3121f92.jpgd2149370-23d6-4e23-86f9-00183b151b87.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber