Sarıveliler ve Başyayla’da Kansere Dikkat Çekildi

Sarıveliler ve Başyayla’da Kansere Dikkat Çekildi

Karaman Valisi Fahri Meral’in eşi hanımefendi Zehra Meral hanımlarla bir araya geldi

15 Kasım 2018 Perşembe günü gerçekleştirilen ziyaretlere, Başyayla ilçesi ile başlayan hanımefendi Zehra Meral, Başyayla Kültür Merkezinde düzenlenen ve İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı KETEM tarafından verilen meme kanseri, kolon kanseri ve serviks kanseri ile ilgili eğitim programına katıldı.
 
Vatandaşların da ilgi gösterdiği programın ardından Ali Rıza Alıçlı Rehabilitasyon Merkezinde kalan Engelli ve Erkek Yaşlı Bakımevinde kalan yaşlı vatandaşlarımızı ziyaret eden hanımefendi Zehra Meral, daha sonra Yeni Mahallede ikamet eden ve 1992 yılında Hakkari ili Yüksekova ilçesi Pirinçeken mevkiinde mayın patlaması sonrasında şehit olan er Ali Göksu ile Üzümlü Köyünde ikamet eden ve Şırnak ili Silopi İlçesinde vatani görevini yaparken şehit olan er Talip Alpsoy’un ailelerini ziyaret etti. Hanımefendi Meral, ziyaret ettiği şehit aileleriyle bir süre sohbet ederek sorun ve taleplerini dinlediği ailelere sabırlar diledi.
 
Vali Fahri Meral’in eşi hanımefendi Zehra Meral, Başyayla ilçesinde katıldığı bir dizi etkinliğin ardından ziyaretlerini daha sonra Sarıveliler ilçesi ile sürdürdü.
 
Sarıveliler Düğün Salonu’nda bayanlara yönelik olarak düzenlenen “Kanser Taraması Semineri” etkinliğine katılan hanımefendi Meral, katıldığı etkinliğin ardından Ahmet Tufan Şentürk İlkokulunda açılan “Okuma Yazma Kursunu” ziyaret etti. Burada eğitim gören kursiyerlerle bir süre sohbet ederek, yetkililerden açılan kurs hakkında bilgiler alan hanımefendi Meral, Göktepe Yaşlı Yaşam Evi ziyareti ile ilçedeki ziyaretlerini sonlandırarak bölgeden ayrıldı.
 
Hanımefendi Zehra Meral’in Başyayla ve Sarıveliler ilçesindeki ziyaretlerine Başyayla Kaymakamı Çağlar Tekin, Sarıveliler Kaymakamı Emrah Uzun, Sarıveliler Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin'in eşi Bahar Şahin ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.
 

Sarıveliler ve Başyayla’da Kansere Dikkat Çekildi

Sarıveliler ve Başyayla’da Kansere Dikkat Çekildi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber